zatvoriť
VYTLAČIŤ
Čokoládovo - ríbezľový perník
Autor receptu:
hviezdickaz
25 minút
na 180 °C
Suroviny
300 g
cukor práškový
2 ks
vajcia
1 lyžička
škorica mletá
1 dl
olej
2 lyžičky
sóda bikarbóna
2 lyžičky
kakao
3 PL alebo džem
lekvár
400 g
múka hladká
500 ml
mlieko
1 ks ( príp.obyčajný kypriaci prášok do pečiva)
prášok do perníka
čokoládová poleva
Postup
Vajcia s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme ostatné suroviny - múku, mlieko, olej, PDP, sódu bikarbónu, škoricu, kakao a lekvár ( alebo džem ) . Perník môžeme vylepšiť aj nakrájaným ovocím ( príp.hrozienkami ) . Pečieme pri 180 st./ 20-25 min. Po upečení vychladnutý perník natrieme ríbezľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou.