Foto: palokuchki
Tuto tortu som robievala dost casto pre kamaratky pokym sme boli este v Sydney. Je dost kaloricka, ale raz do roka na narodeniny to Zobraziť celý popisTuto tortu som robievala dost casto pre kamaratky pokym sme boli este v Sydney. Je dost kaloricka, ale raz do roka na narodeniny to hadam neuskodi. Aj tuto som urobila pre moju dlhorocnu kamaratku. Vcera som ju bola v Sydney navstivit, tortu som odfotila este pred vlozenim do krabice. Velmi lutujem, ale zaber v reze torty nemam. Oslavy narodenin budu az zajtra a ja som tam tak dlho nemohla zostat.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
7 ks |
|
300 g |
|
200 ml horuce |
|
1 KL |
|
150 g |
|
150 g |
|
70 g, tmavá |
|
krem: | |
80 g, tmavá |
|
500 ml |
|
3 PL |
|
150 g |
|
250 g |
|
3-4 PL |
|
1 salka |
|
4 PL |
|
poleva: | |
100 g |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Oddelila som si bielka od zltkov. Najprv som si mixerom vyslahala bielka do tuha. Pri konci slahania, ked uz bielka boli tuhe, zaslahala som do nich 3PL z odvazeneho cukru. Vyslahane bielka som odlozila do vacsej misky.
-
2
Do misky kde som slahala bielka som dala zltka a zvysny cukor. Zltka som vyslahala na hustu penu a potom som za staleho slahania pomaly prilievala horuce mlieko.
-
3
Rozmiesala som si muku s praskom do peciva. Tuto som potom nasypala na rozslahane zltky a vareskou som vsetko premiesala.
-
4
Zmes zltok a muky som vyliala na vyslahane bielka.
-
5
Pridala som este pomiesane postruhane orechy s nastruhanou cokoladou a vsetko som pomaly premiesala vareskou.
-
6
Cesto som vyliala do vymastenej a mukou vysypanej okruhlej formy 25cm priemeru. Tortu som piekla vo vyhriatej rure 180C 50 minut.
-
7
Uvarila som si cokoladovy puding. Hladku muku som si rozmiesala so 150ml studeneho mleka. Do 350ml mlieka som dala rozpustit cokoladu. Ked bola cokolada rozpustena, vliala som do nej rozmiesanu muku s mliekom a uvarila som puding.
-
8
Maslo som si vyslahala s praskovym cukrom a postupne som do neho zaslahala vychladeny puding.
-
9
Upecenu vychladnutu tortu som prerezala na tri platky.
-
10
Spodny plat som poliala dvomi lyzicami rumu a natrela 1/3 plnky. Na plnku som polozila druhy plat, ktory som tiez poliala rumom, potrela ribezlovym lekvarom a druhou tretinou plnky. Tortu som prikryla tretim platom.
-
11
Boky torty som potrela zvysnou castou plnky a obalila som ich v nastruhanom kokose. Tortu som na chvilu zatazila, aby sa vyrovnal jej povrch. ( Na tortu som polozila mensiu dosku na krajanie masa.) Vyrovnany vrch torty som poliala rozpustenou cokoladou a ozdobila som ju so zvyskom plnky, ruzickami, orechami a kandizovanymi ceresnami. Ruzicky som si urobila z kupenej hmoty White Icing.
z touto sa najlepšie tvaruje a poťahuje alebo si môžeš vyrobiť s hmoty od moli varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan...
na
potahovanie-tort--falosn/8131-recept.html ak chceš len biely ta si s cukríkov nastrihaj biele časti alebo dostať aj čistobiele ale to je u nás nedostatkový tovar.