Čokoládová pena

Čokoládovo-banánová pena (fotorecept)

Autor receptu: petullka

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr roztopíme čokoládu, aby nebola horúca.
  2. Banány rozmixujeme na kašu. Vhodnejšie sú zrelé, sladké banány a hmotnosť dužiny by mala byť asi 320 g, to sú 2 veľké alebo 3 stredne veľké banány.
  3. Smotanu vyšľaháme do tuha. Prilejeme polovicu čokolády (nesmie byť horúca, ani studená!) a premixujeme, primiešame zvyšnú čokoládu a zase premiešame.
  4. Pridáme um a len krátko premiešame. A nakoniec pridáme banánové pyré a zase krátko premiešame.
  5. Hotová pena bude redšia ale v chladničke pekne stuhne. Dáme ju do pohárov a chladíme aspoň 2 hodiny.
  6. Teraz som zdobila práškovou šľahačkou, ale zvyčajne to robím s karamelovou šľahačkou alebo s mascarpone s arašídovým maslom či pistáciami.