Foto: nevpes
Budino Al Cioccolato E Amaretto, výborný dezert z talianskej kuchyne vhodný na Deň matiek, Deň žien, Valentína alebo len tak na vyvovalanie príjemnej Zobraziť celý popis Budino Al Cioccolato E Amaretto, výborný dezert z talianskej kuchyne vhodný na Deň matiek, Deň žien, Valentína alebo len tak na vyvovalanie príjemnej romantickej pohody ;)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Improvizujeme pri surovinách :)
-
2
Mlieko ohrejeme v jednom hrnci, do druhého pridáme múku, cukor a vanilku. Lepší by bol vanilkový struk, ale dá sa to zvládnuť aj s klasickým vanilkovým cukrom.
-
3
Do hrnca so surovinami vlejeme časť teplého mlieka a vymixujeme na kašu. Pridáme zvyšok mlieka a za stáleho miešania jemne ohrievame, aby nevznikli hrudky. Počas miešania pridáme Amaretto, miešame ďalej...
-
4
Keď začne kaša hustnúť, odstavíme ju zo sporáka, pridáme maslo a čokoládu, vymiešame dohladka.
-
5
Puding naložíme do vhodných pohárov, môže sa podávať teplý, alebo studený. Vrch posypeme rozdrvenými mandľovými keksami, prípadne Bebe alebo čokoľvek iné.
to lekno udrží celú tvoju výbavu?to sú mi novoty..!!nie je na tom spodnom šteblíku ukrytý dáky žabiak..??a či len sama..zvládneš..:-))