Čokoládovo-amaretový puding (fotorecept)

Autor receptu: nevpes

Budino Al Cioccolato E Amaretto, výborný dezert z talianskej kuchyne vhodný na Deň matiek, Deň žien, Valentína alebo len tak na vyvovalanie príjemnej romantickej pohody ;)

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Improvizujeme pri surovinách :)
  2. Mlieko ohrejeme v jednom hrnci, do druhého pridáme múku, cukor a vanilku. Lepší by bol vanilkový struk, ale dá sa to zvládnuť aj s klasickým vanilkovým cukrom.
  3. Do hrnca so surovinami vlejeme časť teplého mlieka a vymixujeme na kašu. Pridáme zvyšok mlieka a za stáleho miešania jemne ohrievame, aby nevznikli hrudky. Počas miešania pridáme Amaretto, miešame ďalej...
  4. Keď začne kaša hustnúť, odstavíme ju zo sporáka, pridáme maslo a čokoládu, vymiešame dohladka.
  5. Puding naložíme do vhodných pohárov, môže sa podávať teplý, alebo studený. Vrch posypeme rozdrvenými mandľovými keksami, prípadne Bebe alebo čokoľvek iné.