Čokoládové trojuholníčky fotorecept

akeber - fotkaakeber, 27. marca 2014
Čokoládové trojuholníčky (fotorecept)
Foto: akeber

Lahodný zákusok, rozplývajúci sa na jazyku. Pre milovníkov čokolády.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 C °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
6 PL
4 PL
1 bal.
0,5 dl
2 - 3 dl
Plnka:
4 ks
200 g
1 bal.
4 PL
250 g
200 g
100 g
3 pl
1 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielka oddelíme od žĺtok a vyšľaháme do tuha.

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridáme vodu, olej.

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme kakao a múku zmiešanú s práškom na pečenie.

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec zľahka vareškou primiešame sneh z bielkov .

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vylejeme na plech a pečieme na 180 C asi tak 20 min. Plech som použila 39x26 cm menší.

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnka: Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Dáme nad paru a šľaháme.Šľaháme do vtedy, pokiaľ sa nám plnka nelepí na boky misky a prejdením po dne misky vareškou nám musí zostať cestička.....ktorá sa pomaly uzatvára. Vtedy je dobre vyšľahaná plnka.Plnku odstavíme od sporáka a necháme vychladnúť. Maslo (250 g, 82%tuku) si vyšľaháme a po lyžiciach pridávame plnku. Nakoniec vmiešame kakao.

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Korpus si polejeme rumom a rovnomerne nanesieme plnku. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. V chladničke necháme stuhnúť.

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

42 komentárov k receptu
Ja tuto paradu ešte nepoznám. Vyzera nádherne a určite ešte lepšie chuti. Pridávam do KK a co najskôr vyskusam.
A veľmi vkusne naservirovane!!!!
Dievčatá ďakujem ♥ ...denyany to nie ja to oskar, pokazený blesk na foťáku, tak som behala po zahrade ako šiši :D už aj na nich videť že sa potia...
Super recept, aj s rozmermi plechu! Čoskoro mám narodeniny, prekvapím rodinu. A na tú Tvoju profilovku sa neviem vynadívať!
@ampara od kedy som piekla Kinder Pingui a pečiem na menšom plechu tak upozorním, mne sa totiž vtedy koláč stratil ... a profilovka to je bábika :-) ďakujem aj vám všetkým dievčence verím že ktoré vyskúšajú neobanujú. ĎAKUJEM!
Jemný biskvit + plnka, ktorá je moja obľúbená, úplne cítim tú chuť na jazyku. A navyše ho máš krásne pokrájaný a naaranžovaný, skrátka pastva aj pre oči.
Plnku robievam kúštik inak. Keď sú tie vajcia s cukrom a kakom ešte teplé (nie celkom horúce), pridám všetko maslo a nechám ho za stáleho miešania rozpustiť. Riadne vychladím v chladničke, pokojne aj do druhého dňa, až potom vyšľahám. Ide to rýchlo a mám istotu, že sa nezrazí.
Dievčatá ďakujem ♥ ....@sovka62 ale musí mať maslo rovnakú teplotu ako plnka, či je jedno ? ja vždy dávam veľký pozor na to aby sa mi potom plnka nesekla. Ale ak je to tat tvoj postup je oveľa jednoduhší a bez stresu :-)
@akeber , tomuto sa povie " nie nebíčko v papuľke, ale orgazmus na jazyku " pritom aj oči prevrátiš, a to nepoviem s akým vzdychom a nádychom, nemám pravdu?
@jerica , :D :D Máš pravdu je to vynikajúci zákusok, myslím že každá žienka čo s obľubou pečie pozná tento recept alebo recept podobný. ĎAKUJEM. Ja veľmi rada pečiem ako mnohé varecháčky ale má to jednu veľkú nevýhodu, so stresom stúpam na váhu :-)
jezus ten je krásny, chutný, nepostrehla som ho tu, teraz vďaka rubrike výherných, moja plnka varená a ešte trošku čokolády rozpustenej pridať , och, krásne si ho naservírovala, @sovka vdaka za radu, cenná rada, tiež robievam,ako Jarka, už budem podľa Teba
jej tento fantasticky zakusok robievam a trochu som ho vylepsila dala som na upecenu piskotu bud marhulovy alebo ribezlovy domaci lekvar spravi piskotu stavnatu a do kremu davam za malu lyzicku mletej suchej kavy spravi to vybornu chut kremu.Kto neskusil urcite si tento famozny zakusok nenechajte ujst...;-)

Pridaj komentár k receptu: