Čokoládové trojuholníčky fotorecept

akeber - fotkaakeber, 27. marca 2014
Čokoládové trojuholníčky (fotorecept)
Foto: akeber

Lahodný zákusok, rozplývajúci sa na jazyku. Pre milovníkov čokolády.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 C °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
6 PL
4 PL
1 bal.
0,5 dl
2 - 3 dl
Plnka:
4 ks
200 g
1 bal.
4 PL
250 g
200 g
100 g
3 pl
1 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielka oddelíme od žĺtok a vyšľaháme do tuha.

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridáme vodu, olej.

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme kakao a múku zmiešanú s práškom na pečenie.

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec zľahka vareškou primiešame sneh z bielkov .

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vylejeme na plech a pečieme na 180 C asi tak 20 min. Plech som použila 39x26 cm menší.

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnka: Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Dáme nad paru a šľaháme.Šľaháme do vtedy, pokiaľ sa nám plnka nelepí na boky misky a prejdením po dne misky vareškou nám musí zostať cestička.....ktorá sa pomaly uzatvára. Vtedy je dobre vyšľahaná plnka.Plnku odstavíme od sporáka a necháme vychladnúť. Maslo (250 g, 82%tuku) si vyšľaháme a po lyžiciach pridávame plnku. Nakoniec vmiešame kakao.

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Korpus si polejeme rumom a rovnomerne nanesieme plnku. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. V chladničke necháme stuhnúť.

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Čokoládové trojuholníčky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Jemný biskvit + plnka, ktorá je moja obľúbená, úplne cítim tú chuť na jazyku. A navyše ho máš krásne pokrájaný a naaranžovaný, skrátka pastva aj pre oči.
Plnku robievam kúštik inak. Keď sú tie vajcia s cukrom a kakom ešte teplé (nie celkom horúce), pridám všetko maslo a nechám ho za stáleho miešania rozpustiť. Riadne vychladím v chladničke, pokojne aj do druhého dňa, až potom vyšľahám. Ide to rýchlo a mám istotu, že sa nezrazí.
1x ala64
jej tento fantasticky zakusok robievam a trochu som ho vylepsila dala som na upecenu piskotu bud marhulovy alebo ribezlovy domaci lekvar spravi piskotu stavnatu a do kremu davam za malu lyzicku mletej suchej kavy spravi to vybornu chut kremu.Kto neskusil urcite si tento famozny zakusok nenechajte ujst...;-)
1x akeber
mozem sa spytat na to cokoladovu polevu?? to je cista cokolada? uz to mam v trube a akosi som to nevylustila:)
1x akeber