Foto: akeber
Lahodný zákusok, rozplývajúci sa na jazyku. Pre milovníkov čokolády.
príprava
na 180 C °C
Suroviny
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
4 PL |
|
1 bal. |
|
0,5 dl |
|
2 - 3 dl |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
250 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
3 pl |
|
1 pl |
|
Postup
-
1
Bielka oddelíme od žĺtok a vyšľaháme do tuha.
-
2
Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridáme vodu, olej.
-
3
Pridáme kakao a múku zmiešanú s práškom na pečenie.
-
4
Nakoniec zľahka vareškou primiešame sneh z bielkov .
-
5
Vylejeme na plech a pečieme na 180 C asi tak 20 min. Plech som použila 39x26 cm menší.
-
6
Plnka: Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Dáme nad paru a šľaháme.Šľaháme do vtedy, pokiaľ sa nám plnka nelepí na boky misky a prejdením po dne misky vareškou nám musí zostať cestička.....ktorá sa pomaly uzatvára. Vtedy je dobre vyšľahaná plnka.Plnku odstavíme od sporáka a necháme vychladnúť. Maslo (250 g, 82%tuku) si vyšľaháme a po lyžiciach pridávame plnku. Nakoniec vmiešame kakao.
-
7
Korpus si polejeme rumom a rovnomerne nanesieme plnku. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. V chladničke necháme stuhnúť.
-
8
Dobrú chuť!
vyborny zakusok
bez zbytočných slov *****
A veľmi vkusne naservirovane!!!!
Plnku robievam kúštik inak. Keď sú tie vajcia s cukrom a kakom ešte teplé (nie celkom horúce), pridám všetko maslo a nechám ho za stáleho miešania rozpustiť. Riadne vychladím v chladničke, pokojne aj do druhého dňa, až potom vyšľahám. Ide to rýchlo a mám istotu, že sa nezrazí.
výborná pochúťka.
alebo polevu s tejto torty...sú to moje recepty:-) & môj blog receptyakeber.blogspot.sk/2012/07/cokoladova-torta.html...
daj prosím vedieť či sa zadarilo a aj chutil.