Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Autor receptu: redakcia

Efektný dezert, ktorý patrí u moderátorky Mirky Kalisovej doma medzi najobľúbenejšie.* „Hotové kvalitné tartaletky dnes viete ľahko zohnať a môžete ich tak mať stále poruke. Ja mám doma vždy aspoň dve balenia. Môžete si ich vyrobiť aj z lineckého cesta, upečené skladovať v uzatvárateľnej nádobe a použiť podľa potreby. Najdôležitejšie sú však náplne, tie dodávajú tartaletkám ten správny šmrnc. Moje najobľúbenejšie sú pripravené z karamelu a bielej čokolády,“ hovorí Miriam Kalisová o svojom recepte.

16
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ganáž z karamelovej čokolády: Smotanu zohrejeme tak, aby sa na okraji začali tvoriť bublinky, nie viac. Zalejeme ňou nalámanú karamelovú čokoládu a vymiešame na hladkú polevu. Pridáme maslo, spojíme a ganážou naplníme polovicu tartaletiek.
  2. Ganáž z bielej čokolády: V druhom hrnci rovnako zohrejeme smotanu tak, aby sa na okraji začali tvoriť bublinky. Zalejeme ňou nalámanú bielu čokoládu a vymiešame na hladkú polevu. Pridáme maslo, spojíme a ganážou naplníme druhú polovicu tartaletiek.
  3. Všetky naplnené tartaletky ozdobíme mrazom sušenými malinami alebo jahodami, nasucho opraženými nasekanými orieškami a dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Prečítajte si rozhovor s Miriam Kalisovou, v ktorom prezradila, ktorý jej recept spôsobil na sociálnych sieťach doslova ošiaľ, ako začala nakrúcať svoje videá, ale aj to, čo robí, keď jej povinnosti doslova padajú na hlavu.