Čokoládové semifreddo
Čokoládové semifreddo s bezlepkovými keksami
Autor receptu: novalim
V horúcich letných dňoch sa nám žiada nejaké osvieženie, preto sme dnes pre vás pripravili mrazené čokoládové semifreddo. Je
to špecialita talianskej kuchyne - semifreddo doslova znamená polomrazený. Vyzerá veľmi efektne a chutí božsky.* V kombinácii
s pistáciami a našimi chrumkavými bezlepkovými keksami Mariela vás určite očarí. Príprava nie je vôbec zložitá, zato výsledkom
sa môžete blysnúť na párty či rodinnej oslave.
10 porcií |
25 (+ mrazenie) minút príprava |
Postup
- Do ohňovzdornej misy dáme celé vajcia spolu so žĺtkami, krupicovým cukrom a vanilkovým extraktom. Misu položíme na hrniec s mierne vriacou vodou na sporáku a šľaháme do hustej svetlej peny. Trvá to približne 7 minút. Hotový vaječný krém dáme preč z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť.
- Vyšľahanú šľahačku zľahka gumenou varechou zapracujeme do krému. Nakoniec primiešame aj vo vodnom kúpeli roztopenú a vychladnutú čokoládu.
- Pripravíme si formu na biskupský chlebíček, ktorú vystelieme potravinovou fóliou tak, že prevísa cez okraje formy. Na dno formy teraz poukladáme bezlepkové keksy Mariela. Čokoládovú zmes vlejeme do formy a povrch uhladíme stierkou. Posypeme na sucho opraženými orechmi a dáme do mrazničky - ideálne na celú noc.
- Stuhnuté semifreddo opatrne pomocou fólie vyberieme z formy a preklopíme na tácku sušienkami smerom nahor. Posypeme čokoládovými hoblinkami, prípadne zvyšnými orechmi. Pred podávaním necháme 10 minút povoliť v chladničke.
- TIP: Sušienky Mariela môžeme poukladať aj po bokoch formy, prípadne nimi prikryť aj povrch. Semifreddo chutí výborne preliate ovocnou omáčkou.