Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Čokoládové rezy s tvarohovo-mascarpone krémom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. júna 2017

Dnešný víkendový zákusok v znamení čokolády, s vynikajúcim krémom z tvarohu a mascarpone.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto: kakaové 3x
4 ks
4 PL
3 PL
1 KL
na špic noža
3 KL holandské
Krém:
500 g
250 g
200 g (+ 1 PL smotany)
1 ks
350 ml (s kakaom)
100 g
Na vrch: parížska šľahačka
150 g
150 g
500 ml (33%)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si 3 x kakaové korpusy. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto na druhý i tretí. V miske som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao a cez sitko som na 3x preosiala a vmiešala do cesta.

    Čokoládové rezy s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rúru som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 10 min použila som plech 27x37cm vystlaný papierom na pečenie. Upečené korpusy som ošúpala z kože a chladila na mriežke.

    Čokoládové rezy s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ sa chladili korpusy, pripravila som si krém. V mise som vymiešala tvaroh, mascarpone a strúhanú citrónovú kôru a šťavu. Pridala som kryštálový cukor.

    Čokoládové rezy s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V mise nad parou som nechala roztopiť bielu čokoládu, do ktorej som pridala aj 1 PL smotany. Roztopenú čokoládu som vmiešala do krému.

    Čokoládové rezy s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.

    Čokoládové rezy s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na podnos som uložila prvý korpus. Natrela som ho horúcim slivkovým džemom s kakaom. V tomto džeme som pri varení použila i strúhané mandle.

    Čokoládové rezy s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na džem som natrela prvú polovicu krému.

    Čokoládové rezy s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Položila som druhý korpus a natrela som ho opäť horúcim džemom. Natrela som na džem druhú polovicu krému.

    Čokoládové rezy s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Položila som tretí korpus. Koláč som uložila do chladničky na noc, zaťažila som ho 3 kg múky. Ráno som ho vybrala z chladničky a natrela som vrch pod zdobenie horúcim džemom a nechala v chladničke stuhnúť. Parížsku šľahačku som pripravila deň vopred. Teraz som ju mixérom vyšľahala a uložila do chladničky stuhnúť. Pred zdobením šľahačkou, nechám koláč poriadne vychladiť.

    Čokoládové rezy s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Parížsku šľahačku som po vyšľahaní vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila už nakrájané zákusky. Nie je nutné zdobiť parížskou šľahačkou. Môžete poliať iba čoko polevou, alebo posypať cukrom. Prajem vám dobrú chuť.

    Čokoládové rezy s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ďakujem pekne za vaše názory.ja som tu mnoho rokov, no musím s poľutovaním napísať, že sa to tu z mesiaca na mesiac zhoršuje, Je tu dusná atmosféra a človek len ťažko dokáže za svoju poctivú prácu odrážať útoky, osobné invektívy, a osočovanie.Na čas som sa odtiaľto vytratila a hľadala som zázemie inde.Určite je málo známe, že sa moje recepty objavili v Indii, Rumunsku, Česku a všade boli vítané.V neposlednom rade som zostávala čím ďalej tým viac v Česku.Ale vždy ma to lákalo byť tu doma, byť medzi svojimi a robiť recepty s láskou.Tu však platia iné pravidlá, lebo nebol by to slovák, keby všetko nezávidel a neošomral.Ten, kto nikdy nerobil recepty, nefotil fotopostupy, nedokáže oceniť prácu iného kladne.Sú to hodiny fotenia,upravovanie a v konečnej fáze aj textové skladby.Pri tom si človek musí dávať obrovský pozor na chyby, lebo musí rátať s tým, že ak to bude niekto robiť po mne, bude ma preklínať.Takže na záver toľko.Keď som dosiahla tisícku receptov tu na Vareche, dostala som okrem blahoželaní aj meily plné závisti a nenávisti. Napokon ste to boli vy Varecháči, ktorí ste ma uprosili, aby som sa vrátila.Také niečo môže písať iba človek, ktorí žije bez lásky a má plnú dušu nenávisti.Pritom stačí iba niečo malé uvariť, upiecť,zavariť, urobiť radosť sebe aký som šikovný a hneď je krásne na celom svete.. Koľko je s tým práce zistí každý sám osobne a nikdy nebude osočovať.A čo sa týka ,,,hviezdičiek,,,? slúžili iba k tomu, aby si ten čo ma nenávidí, závidí mi, mohol lusknúť prstom a povedať si: a teraz ťa zotriem potvora..a keď som tu čítala, že mi závidíte a nenávidíte moju láskavosť, bola som z toho úplne paf.Prečo je tento svet plný nenávisti to viete všetci.Majte nádhernú nedeľu.Ďakujem pekne za vaše komentáre.
@zolik , dobre si to napísala. Myslím, že je naozaj načase zmeniť to tu, milá @redakcia. Recept je výborný a hodnotenie hviezdičkami nie je odzrkadlením jeho ozajstnej hodnoty! Stráca tým opodstatnenie, lebo je skôr nástrojom vyjadrenia sympatie/nesympatie či čo ja viem akých iných kritérií a tie len odrádzajú od vyskúšania a prispievania (lebo hviezdičky už dávno nie sú známkou kvality na tejto stránke!!!) A ešte predtým ako sa ozve Petrkluc a jemu podobní "realisti", dovoľte mi navrhnúť zrušenie nedôveryhodného hviezdičkovania. Mohlo by sa namiesto neho objaviť číslo znázorňujúce, napr. koľkí si recept uložili. To číslo by aspoň nikomu neubližovalo;-) Pekný deň!