Čokoládové knedličky

Autor receptu: 58vlasta

Čokoládu zbožňujem v každej podobe, aj v tejto...

45 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky uvarené v šupke očistíme a pretlačíme na dosku. Pridáme žĺtok, hl. múku, hr. múku a štipku soli. Vymiesime na hladké cesto. Cesto potom rozdelíme na 12 rovnakých dielov a roztlačíme ich na plocho. Používame pritom hladkú múku, aby sa nám nelepilo na ruky.
  2. Do cesta potom zabalíme po 2 tabličky čokolády a vytvarujeme guľaté knedličky. Vo vriacej, mierne osolenej vode ich asi 5 minút povaríme.
  3. Medzitým si na panvici rozpustíme maslo, primiešame strúhanku a kryštálový cukor a trošku vanilk. cukru a opražíme do zlatožlta. Scedené odkvapkané knedle na tanieri posypeme opraženou strúhankou a práškovým cukrom. Alebo polejeme roztopeným maslom a posypeme grankom.