bratovi k 30tke torta pre čokoholikov toto jednoduché zdobenie zvládne každý aj úplny začiatočník
Suroviny
|
|
Krém parížsky: | |
3 dcl |
|
100 g |
|
50 g |
|
70 g |
|
80 g |
|
250 ml |
|
krém čokoládový: | |
1 l |
|
100 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
50 g |
|
3 PL |
|
250 ml |
|
|
Postup
-
1
Najprv si uvaríme parížsky krém:100g horkej čokolády,70g masla,3dcl sladkej smotany ,50g práškového cukru všetko rozpustíme nad parou na hladkú homogénnu zmes a nakoniec primiešame 80g kakaa.Krém schladíme a odložíme na 12 hodín do chladničky.
- 2
V 400ml mlieka si metličkou vyšľaháme pudingový prášok a maizenu.V ostatnom mlieku s cukrom,rozpustíme za stáleho miešania čokoládu,do vriaceho čokomlieka primiešavame vyšľahanú pudingovú zmes a uvaríme dohusta.Vrch horúcej pudingovej zmesi prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme schladiť potom odložíme stuhnúť do chladničky.Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s pudingom OLÉ čokoláda bez varenia (puding pridávame postupne za stáleho šľahania)a postupne zľahka primiešavame vychladnutý čokoládový krém,tento krém použijeme na plnenie torty
- 3
Kakaový korpus som upiekla s 10 vajec rozdelila na 5 častí.1.časť korpusu pokropíme kávou,natrieme krémom 2.časť korpusu pokropíme kávou natrieme krémom 3.časť korpusu pokropíme kávou natrieme krémom 4.časť korpusu pokropíme kávou natrieme čokokrémom prikryjeme 5 časťou.Zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky.Po vychladení parížského krému si vyšľaháme 250ml rastlinnej šľahačky a jemne zašľaháme do schladeného parížského krému.Na tejto stránke si pozrite podrobnejšie zdobenie: http://thebakeryspot.com/cake-decorating-back-of-a-spoon.html
- 4
Po stuhnutí si celú tortu aj boky natrieme parížskym krémom .A môžme zdobiť drezírovacím vreckom z hladkou trubičkou tvarujeme vlnky,najprv si spravíme bodky a potom malou lyžičkou rozťahujeme vlnky až kým neozdobíme celé boky torty.Dáme stuhnúť do chladničky. Nakoniec hviezdicovou trubičkou dookola ozdobíme vrch torty a do stredu roztrúsime čokohoblinky.Sladkú dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
myslím 5 častí korpusu nie 5plniek,krém čokoládovy ide do korpusu
a krém parížsky na zdobenie.
Ďakujem srdečne za brata za blahoželanie,všetkým chutila
tak z tejto by mi jeden kúsok málo bol, takejto sa hovorí echt čokoládová, u mňa kolónka torty,ale do poznámok ,, upiecť určite "
@mariaklara Ďakujem.video nemám ale tu sú obrázky postupu
thebakeryspot.com/cake-decorating-back-of-a-spoon.html...