Čokoládová torta
Autor receptu: vavan
bratovi k 30tke torta pre čokoholikov toto jednoduché zdobenie zvládne každý aj úplny začiatočník
Postup
- Najprv si uvaríme parížsky krém:100g horkej čokolády,70g masla,3dcl sladkej smotany ,50g práškového cukru všetko rozpustíme nad parou na hladkú homogénnu zmes a nakoniec primiešame 80g kakaa.Krém schladíme a odložíme na 12 hodín do chladničky.
- V 400ml mlieka si metličkou vyšľaháme pudingový prášok a maizenu.V ostatnom mlieku s cukrom,rozpustíme za stáleho miešania čokoládu,do vriaceho čokomlieka primiešavame vyšľahanú pudingovú zmes a uvaríme dohusta.Vrch horúcej pudingovej zmesi prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme schladiť potom odložíme stuhnúť do chladničky.Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s pudingom OLÉ čokoláda bez varenia (puding pridávame postupne za stáleho šľahania)a postupne zľahka primiešavame vychladnutý čokoládový krém,tento krém použijeme na plnenie torty
- Kakaový korpus som upiekla s 10 vajec rozdelila na 5 častí.1.časť korpusu pokropíme kávou,natrieme krémom 2.časť korpusu pokropíme kávou natrieme krémom 3.časť korpusu pokropíme kávou natrieme krémom 4.časť korpusu pokropíme kávou natrieme čokokrémom prikryjeme 5 časťou.Zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky.Po vychladení parížského krému si vyšľaháme 250ml rastlinnej šľahačky a jemne zašľaháme do schladeného parížského krému.Na tejto stránke si pozrite podrobnejšie zdobenie:
http://thebakeryspot.com/cake-decorating-back-of-a-spoon.html
- Po stuhnutí si celú tortu aj boky natrieme parížskym krémom .A môžme zdobiť drezírovacím vreckom z hladkou trubičkou tvarujeme vlnky,najprv si spravíme bodky a potom malou lyžičkou rozťahujeme vlnky až kým neozdobíme celé boky torty.Dáme stuhnúť do chladničky.
Nakoniec hviezdicovou trubičkou dookola ozdobíme vrch torty a do stredu roztrúsime čokohoblinky.Sladkú dobrú chuť!