Čokoládová torta

Autor receptu: kattruss

Toto je najlepšia čokoládová tortička, čo som doteraz jedla, takže sa s ňou chcem s vami podeliť :) Užite si tento zážitok :)

45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo rozpustíme, pridáme čokoládu a necháme rozpustiť. Potom pridáme aj cukor a vodu a miešame na miernom ohni, kým sa nerozpustí. Spraví sa nám tuhšia hmota, ktorú necháme asi 10 min vychladiť a prelejeme do väčšej misy.
  2. Do čokoládovej hmoty metličkou vmiešame vajíčka, ktoré sme si vopred rozšľahali vidličkou. Potom pridáme preosiatu múku (hladkú, polohrubú s kypriacim práškom) a taktiež preosiate kakao. Všetko spolu premiešame jemne vareškou. Cesto nemá byť tuhé, ale redšie. Keďže gramy som premieňala z "cups", treba s múkou zaobchádzať trošku opatrne. :) Už som to opravila, tak dúfam, že to bude sedieť.
  3. Čokoládová poleva: V smotane na šľahanie roztopíme čokoládu a miešame na miernom ohni. Spraví sa nám krémová hmota, ktorú potom nalejeme na čokoládovú tortu.