Foto: jogal
15-20
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
1/2 dcl |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
plnka: | |
2 dcl |
|
140 g |
|
2 čaj. lyž. |
|
20 dkg |
|
25 dkg |
|
na ozdobu: | |
2 PL |
|
|
|
strúhaná |
|
Postup
-
1
cesto:
-
2
vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a nakoniec múku zmiešanú s kakaom.
-
3
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
-
4
Po upečení preložíme na papier a zrolujeme. Ešte teplú.
-
5
plnka:
-
6
do mlieka dáme čokoládu a privedieme do varu,
-
7
v mlieku rozmiešame múku a za stáleho miešania prilejeme k čokoládovému mlieku. Uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť za občasného miešania, aby sa nám neurobila na vrchu kôrka.
-
8
Heliu vyšľaháme s cukrom a pridáme ešte vlažný puding s čokolády.
-
9
Plnkou naplníme roládu,
-
10
zavinieme
-
11
a vrch potrieme plnkou.
-
12
Posypeme kokosom
-
13
a postrúhame čokoládou.
-
14
Dáme do chladničky stuhnúť.
kratsie okraje rolady byvaju nevzhladne. Zarovnam ich len min. okrojenim s ostrym nozom a tieto dlhe okrojky vkladam pri rolovani uz naplnenej rolady na zaciatok zatacania, teda hlboko dovnutra. Mozu byt okrojky aj nadpajane, pri porcovani sa to nezbada. Rolada vo vnutri ma pekny slimakovity tvar plnky a nie je nahromadena plnka na jednom mieste. Vyskusajte!
@domci4 to mlieko si rozdelíš na dve časti. Skús.