Čokoládová roláda

jogal - fotkajogal, 14. januára 2012
Čokoládová roláda
Foto: jogal
15-20
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
1/2 dcl
2 PL
4 PL
plnka:
2 dcl
140 g
2 čaj. lyž.
20 dkg
25 dkg
na ozdobu:
2 PL
 strúhaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    cesto:

    Čokoládová roláda - obrázok 1
  2. 2

    vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a nakoniec múku zmiešanú s kakaom.

    Čokoládová roláda - obrázok 2
  3. 3

    Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.

    Čokoládová roláda - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení preložíme na papier a zrolujeme. Ešte teplú.

    Čokoládová roláda - obrázok 4
  5. 5

    plnka:

    Čokoládová roláda - obrázok 5
  6. 6

    do mlieka dáme čokoládu a privedieme do varu,

    Čokoládová roláda - obrázok 6
  7. 7

    v mlieku rozmiešame múku a za stáleho miešania prilejeme k čokoládovému mlieku. Uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť za občasného miešania, aby sa nám neurobila na vrchu kôrka.

    Čokoládová roláda - obrázok 7
  8. 8

    Heliu vyšľaháme s cukrom a pridáme ešte vlažný puding s čokolády.

    Čokoládová roláda - obrázok 8
  9. 9

    Plnkou naplníme roládu,

    Čokoládová roláda - obrázok 9
  10. 10

    zavinieme

    Čokoládová roláda - obrázok 10
  11. 11

    a vrch potrieme plnkou.

    Čokoládová roláda - obrázok 11
  12. 12

    Posypeme kokosom

    Čokoládová roláda - obrázok 12
  13. 13

    a postrúhame čokoládou.

    Čokoládová roláda - obrázok 13
  14. 14

    Dáme do chladničky stuhnúť.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Roláda vyzerá dobremmám rada rolády a dosť často ich aj robím,ale ja by som určite na plnku použila maslo.Nemám rada chuť margarínov.
pre Domci 4, píšeš, že sa bojiš robit rolády, nie je to nič tažké, roládu nesiemieš ale v rure usušit, musíš ju upiect prudko - vo výhriatej rure , na 200 st. asi 8 min. ja si na plech davam papier, vysypem ho ml. orechami /nemusí byt/, po upecení ju nechám chvilu vychladnuť a potom ju zrolujem aj s papierom, papier odstránim až po vychladnutí, ked idem plniť, krému dávam podstatne menej ako sa uvádza v receptoch,
@Jogal ,ja zase peciem bezne rolady, otvoreny plech vysteliem peciacim papierom , postupujem tak ako Ty. Este jeden zlepsovak, ktory som niekde pocula a ho vyuzivam, zarucuje pekny tvar rolady:
kratsie okraje rolady byvaju nevzhladne. Zarovnam ich len min. okrojenim s ostrym nozom a tieto dlhe okrojky vkladam pri rolovani uz naplnenej rolady na zaciatok zatacania, teda hlboko dovnutra. Mozu byt okrojky aj nadpajane, pri porcovani sa to nezbada. Rolada vo vnutri ma pekny slimakovity tvar plnky a nie je nahromadena plnka na jednom mieste. Vyskusajte!
Ach neporozumela som že: citujem: do mlieka dáme čokoládu a privedieme do varu, a potom je že v mlieku rozmiešame múku a za stáleho miešania prilejeme k čokoládovému mlieku. ved sme si žiadne mlieko nenechali alebo ako? dakujem
super roláda a ľahká, hm, s chuťou to už bolo horšie, ..totiž múka do čokolády, to je také trochársky slovenské,,..troška profesionality a pravého zákuskového šmrncu by to chcelo...predsa stačí do 10% smotany zohriať horkú čokoládu, pridať 2 lyžice nutely, a krém je skvostný a najmä chuťovo naozaj čokoládový, ..nielen farbu to má mať peknú.

Pridaj komentár k receptu: