Čokoládová pena s levanduľou na vanilkovej piškóte
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 19. februára 2020
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 19. februára 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Piškóta: Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme vyškrabaný vanilkový struk, pridáme múku, vyšľahané bielky so štipkou soli a pečieme tenkú piškótu pri 180 °C asi 10–12 minút.
- 2
Smotanu s levanduľou zohrejeme na 70 °C, odstavíme a necháme 5 minút vylúhovať. Potom ju precedíme a dáme do chladničky dobre vychladiť. Studenú vyšľaháme spolu s práškovým cukrom dotuha a primiešame roztopenú čokoládu – nie veľmi horúcu a opäť vychladíme.
- 3
Vychladnutý krém nanášame na piškótu. Dezert dozdobíme čerstvým ovocím.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu