Čokoládová pena s lesným ovocím
Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group, 11. februára 2011
executive chef skupiny Al Dente Group, 11. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Pena z čiernej čokolády: | |
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
8 ks |
|
Pena z bielej čokolády: | |
240 g |
|
100 g |
|
0,04 l |
|
300 g |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Pena z čiernej čokolády: Na pare rozpustíme cukor, maslo a čokoládu, potom postupne pridávame žĺtky, aby sa neuvarili v hmote. Keď je hmota chladná, vmiešame do nej sneh z 8 bielkov. Hneď do polovice naplníme pohárik a necháme stuhnúť v chladničke.
- 2
Pena z bielej čokolády: Bielu čokoládu rozpustíme s cukrom a necháme trochu vychladnúť, ale nesmie stuhnúť. Vmiešame vyšľahanú smotanu, prilejeme trochu limoncella a nanesieme na stuhnutú penu z čiernej čokolády. Servírujeme s lesným ovocím.
- 3
Náš tip: Čokoládová pena nemusí byť kombináciou dvoch druhov čokolád, skvelá bude aj jednodruhová čokoládová pena podávaná s horúcim lesným ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu