Čokoládová pena s lesným ovocím

Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group, 11. februára 2011
Čokoládová pena s lesným ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Pena z čiernej čokolády:
200 g
200 g
100 g
8 ks
Pena z bielej čokolády:
240 g
100 g
0,04 l
300 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Pena z čiernej čokolády: Na pare rozpustíme cukor, maslo a čokoládu, potom postupne pridávame žĺtky, aby sa neuvarili v hmote. Keď je hmota chladná, vmiešame do nej sneh z 8 bielkov. Hneď do polovice naplníme pohárik a necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Pena z bielej čokolády: Bielu čokoládu rozpustíme s cukrom a necháme trochu vychladnúť, ale nesmie stuhnúť. Vmiešame vyšľahanú smotanu, prilejeme trochu limoncella a nanesieme na stuhnutú penu z čiernej čokolády. Servírujeme s lesným ovocím.

  3. 3

    Náš tip: Čokoládová pena nemusí byť kombináciou dvoch druhov čokolád, skvelá bude aj jednodruhová čokoládová pena podávaná s horúcim lesným ovocím.

Diskusia k receptu

sonka1307
mňam!!! to už ako skvelo vyzerááááááá mňam, mňam-mňam!!!
andys
Ďalší super dezert, vďaka :)