Čokoládová pena s lesným ovocím
Autor receptu: redakcia
Postup- Pena z čiernej čokolády: Na pare rozpustíme cukor, maslo a čokoládu, potom postupne pridávame žĺtky, aby sa neuvarili v hmote. Keď je hmota chladná, vmiešame do nej sneh z 8 bielkov. Hneď do polovice naplníme pohárik
a necháme stuhnúť v chladničke.
- Pena z bielej čokolády: Bielu čokoládu rozpustíme s cukrom a necháme trochu vychladnúť, ale nesmie stuhnúť. Vmiešame vyšľahanú smotanu, prilejeme trochu limoncella a nanesieme
na stuhnutú penu z čiernej čokolády. Servírujeme s lesným ovocím.
- Náš tip: Čokoládová pena nemusí byť kombináciou dvoch druhov čokolád, skvelá bude aj jednodruhová čokoládová pena podávaná s horúcim lesným ovocím.
|