Foto: klimeczek
Milujem šialené a odvážne experimenty a stále nové a nové kombinácie. Hokaidó mám v kuchyni veľmi rád a stále s ním skúšam nové recepty. Zobraziť celý popisMilujem šialené a odvážne experimenty a stále nové a nové kombinácie. Hokaidó mám v kuchyni veľmi rád a stále s ním skúšam nové recepty. Dnes som si vymyslel voňavú Hokaidó polievočku s čokoládou a čili. Táto fúzia ma skutočne pobavila, potešila a chutila zaujímavo a dobre. Nebojte sa vyskúšať :-)
príprava
Postup
-
1
Na kokosovom oleji si orestujeme nadrobno nasekanú cibuľku. Pridáme všetky koreniny ktoré krátko opečieme. Pridáme na kocky pokrájané Hokaidó. Krátko opečieme a podlejeme malým množstvom vody aby bola tekvička takmer prikrytá vodou. Pridáme horkú čokoládu. Zakryjeme pokrievkou a dusime do zmäknutia. Rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme kokosové mlieko. Necháme zovrieť. Zjemníme smotanou na varenie a dochutíme šťavou z pomaranča.
-
2
Podávame s kocočkami Hokaidó ktoré si opečieme na masle a na sucho opraženými tekvicovými jadierkami.
Diskusia k receptu