Čokoládová Hokkaido krémová polievka

Autor receptu: klimeczek

Milujem šialené a odvážne experimenty a stále nové a nové kombinácie. Hokaidó mám v kuchyni veľmi rád a stále s ním skúšam nové recepty. Dnes som si vymyslel voňavú Hokaidó polievočku s čokoládou a čili. Táto fúzia ma skutočne pobavila, potešila a chutila zaujímavo a dobre. Nebojte sa vyskúšať :-)

30 minút
príprava

Postup

  1. Na kokosovom oleji si orestujeme nadrobno nasekanú cibuľku. Pridáme všetky koreniny ktoré krátko opečieme. Pridáme na kocky pokrájané Hokaidó. Krátko opečieme a podlejeme malým množstvom vody aby bola tekvička takmer prikrytá vodou. Pridáme horkú čokoládu. Zakryjeme pokrievkou a dusime do zmäknutia. Rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme kokosové mlieko. Necháme zovrieť. Zjemníme smotanou na varenie a dochutíme šťavou z pomaranča.
  2. Podávame s kocočkami Hokaidó ktoré si opečieme na masle a na sucho opraženými tekvicovými jadierkami.