Foto: izabella929
Tento recept mi dala susedka, aby som ho vyskúšala..bola som na začiatku veľmi rada, ale sklamali ma vajíčka a tak moje pečenie tentoraz nedopadlo Zobraziť celý popisTento recept mi dala susedka, aby som ho vyskúšala..bola som na začiatku veľmi rada, ale sklamali ma vajíčka a tak moje pečenie tentoraz nedopadlo dobre...recept ale pridávam, lebo sa jedná o veľmi dobrý zákusok...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
3 |
|
4 pl |
|
štipka |
|
50 g |
|
50 g |
|
1/2 bal |
|
3 pl |
|
30 g |
|
Na potieranie: | |
|
|
4 pl (alebo koňak) |
|
krém: | |
300 ml |
|
50 g |
|
2 bal |
|
100 g |
|
Na vrch: | |
100 g |
|
1 pl |
|
|
Postup
-
1
Vždy keď rozdeľujem vajíčka, najprv si vyšľahám bielky so štipkou soli a cukrom..urobila som to aj teraz, ale asi vajíčka neboli čerstvé a tak sa mi nijako nedali bielky vyšľahať...musela som rozbiť ďalšie 3 vajíčka a toto ma úplne rozhádzalo...tak som robila zákusok namiesto z 3 vajec zo šiestich a už som tušila, že to nebude dobre...pridala som teda aj suroviny ako na dve dávky...vymiešala som žltky s 4 lyž.cukru a 6 lyž. oleja..
-
2
zmiešala som múku, prášok do pečiva,kakao a Gustin...tiež dvojmo...
-
3
opatrne som vmiešala múkovú hmotu k žltkovej..
-
4
napokon som vmiešala po malých dávkach aj tvrdý sneh....ale už som pridala aj ten nevydarený sneh...ľutovala som ho vyliať...
-
5
plech 27x37 som vystlala pečiacim papierom a cesto som vyliala na plech...trúbu som nechala vyhriať na 170st. a piekol sa 20min..
-
6
upečený a vychladnutý som prekrojila na 3 rovnaké časti.. /ešte som mala aj mový mixér a ten ma tiež sklamal/ smola...
-
7
zmiiešala som broskyňový džem s koňakom...
-
8
smotanu, stužovač som vymiešala do tuha...čokoládu som nechala roztopiť a vychladiť..tu som zase nerobila podľa receptu, lebo čokoláda je dosť sladká, nedala som cukor..
-
9
postupne som pridávala do smotany čokoládu a miešala..
-
10
spodný plát cesta som potrela džemom zmiešaným s koňakom..
-
11
na džem som natrela smotanový krém...
-
12
tak isto som postupovala aj pri druhom pláte...a uložila posledný tretí na vrch..celý koláč som na noc zaťažila knihou a uložila do chladničky..
-
13
na druhý deň som potrela čoko polevou..zákusok ako vidno je dosť vysoký a preto som ho mohla pokrájať iba na trojuholníky...je veľmi chutný, ale veľmi vysoký...cesto je veľmi skvelé, aj keď som ho nadstavila...ešte chcem dodať, že v recepte je smotana do krému až 400ml. ja som dala iba 300ml, aj mi z nej zostalo...proste to je veľa...
-
14
ozdobila som ho strúhanými mandľami...keby nebol zákusok tak výborný, ani by som recept sem nedala...prajem dobrú chuť..
Inak vraj najlepšie sa sneh z bielok vyšľahá, ak sú vajíčka izbovej teploty - to len tak na margo :)