Čoko-čokoládová torta
Autor receptu: nika8
Recept je z časopisu Food. Ja pečiem s bezlepkovou múkou, kto chce skúsiť s riadnou, tak
podľa receptu by mala ísť hladká. Recept vhodný pre tzv. čokoholikov :)
90 minút príprava |
50 minút na 175 °C |
Postup
- Recept na tortovú formu s priemerom 26 cm.
- Rúru predhrejeme na 175 C. Formu vyložíme papierom na pečenie.
- Do kakaa vmiešame kávu a med a necháme vychladnúť.
Zmiešame múku a prášok do pečiva - ja som dala bezlepkovú: 200 g Schar Mix C a 70 g Schar It. Po upečení bol korpus dosť jemný, ale na chuti mu to neubralo :).
- Maslo vyšľaháme a postupne pridáme olej a cukor (trstinový aj krupicový). Šľaháme, dokiaľ hmota nebude hladká a nadýchaná. Postupne pridáme vajcia, smotanu a vanilku. Zašľaháme múku s práškom do pečiva a po tretinách i kakaovú zmes.
- Cesto nalejeme do formy na pečenie a pečieme 40 až 50 minút.
- Ganache: čokoládu polámeme na kúsky. Smotanu zohrejeme a rozmiešame v nej med, nesmie vrieť. Nalejeme na čokoládu, necháme chvíľu odstáť a potom všetko vymiešame s kúskom masla a rumom na krém. Necháme vychladnúť a stuhnúť na krém.
- Vychladnutý korpus 2x prekrojíme a natrieme krémom. Tenkou vrstvou potrieme aj povrch a boky torty a dozdobíme čokoládovými hoblinami. Necháme stuhnúť do nasledujúceho dňa. Pred podávaním necháme chvíľu odstáť pri izbovej teplote.
- Príjemné maškrtenie :)