Čoko-čokoládová torta

Autor receptu: nika8

Recept je z časopisu Food. Ja pečiem s bezlepkovou múkou, kto chce skúsiť s riadnou, tak podľa receptu by mala ísť hladká. Recept vhodný pre tzv. čokoholikov :)

90 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Recept na tortovú formu s priemerom 26 cm.
  2. Rúru predhrejeme na 175 C. Formu vyložíme papierom na pečenie.
  3. Do kakaa vmiešame kávu a med a necháme vychladnúť. Zmiešame múku a prášok do pečiva - ja som dala bezlepkovú: 200 g Schar Mix C a 70 g Schar It. Po upečení bol korpus dosť jemný, ale na chuti mu to neubralo :).
  4. Maslo vyšľaháme a postupne pridáme olej a cukor (trstinový aj krupicový). Šľaháme, dokiaľ hmota nebude hladká a nadýchaná. Postupne pridáme vajcia, smotanu a vanilku. Zašľaháme múku s práškom do pečiva a po tretinách i kakaovú zmes.
  5. Cesto nalejeme do formy na pečenie a pečieme 40 až 50 minút.
  6. Ganache: čokoládu polámeme na kúsky. Smotanu zohrejeme a rozmiešame v nej med, nesmie vrieť. Nalejeme na čokoládu, necháme chvíľu odstáť a potom všetko vymiešame s kúskom masla a rumom na krém. Necháme vychladnúť a stuhnúť na krém.
  7. Vychladnutý korpus 2x prekrojíme a natrieme krémom. Tenkou vrstvou potrieme aj povrch a boky torty a dozdobíme čokoládovými hoblinami. Necháme stuhnúť do nasledujúceho dňa. Pred podávaním necháme chvíľu odstáť pri izbovej teplote.
  8. Príjemné maškrtenie :)