Cheesecake
Cheesecake

Coffee-brownie cheesecake

divymak - fotkadivymak, 3. mája 2017
Coffee-brownie cheesecake
Foto: divymak

K manželovým narodeninám som chcela upiecť cheesecake, ktorý by v sebe spájal presne to, čo máme radi - chuť kávy, čokolády a mascarpone - voilà :)

8
porcií
90 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Brownie korpus:
120 g
140 g
2 ks
150 g
2 PL
2 PL
85 g
4 PL
Krém/cheese:
250 g
2 ks
100 g
250 g
2-4 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si spravíme brownie korpus. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu (môže byť aj kvalitná horká nad 60% kakaa) s maslom. Vyšľaháme si vajcia s cukrom a do krémovej konzistencie pomaly primiešavame vlažnú čokoládu. Pridáme kakao, kávu, amarreto, štipku soli. Na záver metličkou domiešame hladkú múku. Pečieme v tortovej forme vystalnú papierom na pečenie pri 185 °C -približne 20-30 minút. Správny brownie je na vrchu popraskaný.

  2. 2

    Krém / Cheese: Metličkou vyšľaháme mascarpone, vajcia a smotanu (môže byť aj sľahačková, alebo aj-aj:) Podľa chuti pridáme pár PL amaretta a 2 PL hladkej múky. Krém vylejeme a roztrieme na korpus a pečieme 10 min na 200 °C a dopečieme 30 min na 125 °C.

  3. 3

    Cheesecake nechávame po vychladnutí stuhnúť minimálne 3 hodiny v chladničke. Ten môj som ozdobila až po stuhnutí, použila som vanilkové trubičky, jednu koko tyčinku, hrozienka v čokoláde a pár zrniek kávy. Najlepšie ho podávať so šlahačkou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Recept vypadá dobře, oceňuji korpus, který není ze sušenek. Fakt povedená ozdoba, od srdce jsem se zasmála, chybí jen ta Sněhurka. Jsi šikovná!
1x divymak