Foto: divymak
K manželovým narodeninám som chcela upiecť cheesecake, ktorý by v sebe spájal presne to, čo máme radi - chuť kávy, čokolády a mascarpone - Zobraziť celý popisK manželovým narodeninám som chcela upiecť cheesecake, ktorý by v sebe spájal presne to, čo máme radi - chuť kávy, čokolády a mascarpone - voilà :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Brownie korpus: | |
120 g |
|
140 g |
|
2 ks |
|
150 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
85 g |
|
4 PL |
|
Krém/cheese: | |
250 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
250 g |
|
2-4 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Najskôr si spravíme brownie korpus. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu (môže byť aj kvalitná horká nad 60% kakaa) s maslom. Vyšľaháme si vajcia s cukrom a do krémovej konzistencie pomaly primiešavame vlažnú čokoládu. Pridáme kakao, kávu, amarreto, štipku soli. Na záver metličkou domiešame hladkú múku. Pečieme v tortovej forme vystalnú papierom na pečenie pri 185 °C -približne 20-30 minút. Správny brownie je na vrchu popraskaný.
- 2
Krém / Cheese: Metličkou vyšľaháme mascarpone, vajcia a smotanu (môže byť aj sľahačková, alebo aj-aj:) Podľa chuti pridáme pár PL amaretta a 2 PL hladkej múky. Krém vylejeme a roztrieme na korpus a pečieme 10 min na 200 °C a dopečieme 30 min na 125 °C.
- 3
Cheesecake nechávame po vychladnutí stuhnúť minimálne 3 hodiny v chladničke. Ten môj som ozdobila až po stuhnutí, použila som vanilkové trubičky, jednu koko tyčinku, hrozienka v čokoláde a pár zrniek kávy. Najlepšie ho podávať so šlahačkou.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu