Recept som objavila v časopise Dobré jedlo, premiéru mal u nás na Vianoce a pre veľký úspech reprízu na Veľkú Noc a myslím, že Zobraziť celý popisRecept som objavila v časopise Dobré jedlo, premiéru mal u nás na Vianoce a pre veľký úspech reprízu na Veľkú Noc a myslím, že nebola posledná.
príprava
na 175 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| 4 ks |
|
| 2 KL |
|
| 1-2 KL |
|
| na povrch: | |
| 4 PL |
|
| Krém: | |
| 100 g |
|
| 75 g |
|
| 200 ml |
|
| 2-3 PL |
|
| 50 g |
|
| 1-2 PL |
|
| 1-2 KL |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 1 PL |
|
| 2-3 PL |
|
| 2-3 PL |
|
Postup
-
1
Z vajíčok oddelíme žĺtky a bielky. Z bielok ušľaháme tuhý sneh. Potom žĺtky ušľaháme s cukrom do peny. Pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva a s citrónovou kôrou a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.
- 2
Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme približne 10 minút pri 175°C. Upečené cesto necháme vychladnúť.
- 3
Krém: Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, v ktorej ešte za horúca roztopíme bielu čokoládu, pridáme citrónovú štavu a kôru a necháme vychladnúť. Potom postupne zašľaháme do maslovej peny.
- 4
Z upečeného plátu stiahneme papier na pečenie, prekrojíme na polovicu. Potrieme citrónovým džemom (môžeme ho rozmiešať s rumom) a rovnomerne rozotrieme krém. Prikryjeme druhou polovicou plátu, ten opäť potrieme džemom.
- 5
Poleva: Zmiešame práškový cukor s olejom, citrónovou šťavou a rumom. Polejeme pripravený zákusok. Necháme stuhnúť a vychladiť. Nakrájame rezy a podávame :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









@elisticka napr. limetkovy, alebo citrusovy mavaju v tescu :)