Foto: zuzlik0402
zaujímavá kombinácia
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a odložíme do chladničky.
- 2
Žĺtky dáme miešať s cukrom a vanilkovým cukrom, prilejeme trošku mlieka, aby sa vyšľahala celistvá hmota. Potom postupne pridávame múku s práškom do pečiva a zvyšok mlieka. Prilejeme olej, citrónovú šťavu, pridáme sušenú citrónovú kôru a nakoniec mak. Necháme poriadne vymiešať a nakoniec zľahka ručne vmiešame sneh.
- 3
Vylejeme do Palmarinom vymastenej a polohrubou múkou vysypanej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňoch hodinu.
- 4
Po upečení vyklopíme a pocukrujeme, alebo polejeme citrónovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mak dávam celý
Otázočka:môžem vymenit tu polohrubú múku za hladkú?U nás v španielsku je iba hladká :(
myslím, že kľudne môžeš použiť aj hladkú múku, ten mak ju trochu "zdrsní a zľahčí" podľa mňa