Citrónovo-maková bábovka

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 16. septembra 2013

zaujímavá kombinácia

20 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
250 g
1 bal.
200 ml
300 g
1/2 bal.
100 ml
2 PL
1 čl
150 g




Postup

  1. 1

    Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a odložíme do chladničky.

  2. 2

    Žĺtky dáme miešať s cukrom a vanilkovým cukrom, prilejeme trošku mlieka, aby sa vyšľahala celistvá hmota. Potom postupne pridávame múku s práškom do pečiva a zvyšok mlieka. Prilejeme olej, citrónovú šťavu, pridáme sušenú citrónovú kôru a nakoniec mak. Necháme poriadne vymiešať a nakoniec zľahka ručne vmiešame sneh.

  3. 3

    Vylejeme do Palmarinom vymastenej a polohrubou múkou vysypanej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňoch hodinu.

  4. 4

    Po upečení vyklopíme a pocukrujeme, alebo polejeme citrónovou polevou.

    Citrónovo-maková bábovka - obrázok 4

Diskusia k receptu

valeri
Maková s citrónom, nemusí byť zlá :-), ukladám si recept.
tinca
ozaj zaujímavá, ale mak s citrónom sa kamaráti, krásne úvodné foto, skvelé:)
zolik
Pekny recept, aj ked netradicny. Urcite vyskusam a davam do KK
izabella929
nuž, presne si dokážem predstaviť chuť tejto bábovečky, lebo pred nedávnom som piekla rezy z takého cesta a boli fantastické...krásne sa ti vydarila.-)))chválim...
lusinkab
Vyskusam sice nie ako babovku,lebo formu nemam. Zvyknem robit pomaranc a mak tak nabuduce bude s citronom. Krasny recept.
katerin
Čo je makové to ja môžem,vypadá moc dobre!Vyskúšam,ale tiež v inej forme ako lusinkab,pretože nemám bábovkovú len tu silikonovú ružu a moc dobre z nej nevyleze bábovka.
Otázočka:môžem vymenit tu polohrubú múku za hladkú?U nás v španielsku je iba hladká :(
zuzlik0402
@katerin
myslím, že kľudne môžeš použiť aj hladkú múku, ten mak ju trochu "zdrsní a zľahčí" podľa mňa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia