Citrónovo-maková bábovka

Autor receptu: zuzlik0402

zaujímavá kombinácia

20 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Postup

  1. Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a odložíme do chladničky.
  2. Žĺtky dáme miešať s cukrom a vanilkovým cukrom, prilejeme trošku mlieka, aby sa vyšľahala celistvá hmota. Potom postupne pridávame múku s práškom do pečiva a zvyšok mlieka. Prilejeme olej, citrónovú šťavu, pridáme sušenú citrónovú kôru a nakoniec mak. Necháme poriadne vymiešať a nakoniec zľahka ručne vmiešame sneh.
  3. Vylejeme do Palmarinom vymastenej a polohrubou múkou vysypanej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňoch hodinu.
  4. Po upečení vyklopíme a pocukrujeme, alebo polejeme citrónovou polevou.