Citrónovo-maková bábovka
Autor receptu: zuzlik0402
zaujímavá kombinácia
20 minút príprava |
60 minút na 170 °C |
Postup
- Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh a odložíme do chladničky.
- Žĺtky dáme miešať s cukrom a vanilkovým cukrom, prilejeme trošku mlieka, aby sa vyšľahala celistvá hmota. Potom postupne pridávame múku s práškom do pečiva a zvyšok mlieka. Prilejeme olej, citrónovú šťavu, pridáme sušenú citrónovú kôru a nakoniec mak. Necháme poriadne vymiešať a nakoniec zľahka ručne vmiešame sneh.
- Vylejeme do Palmarinom vymastenej a polohrubou múkou vysypanej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňoch hodinu.
- Po upečení vyklopíme a pocukrujeme, alebo polejeme citrónovou polevou.