Citrónové kuriatko (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Neviem, čo by som tu mala napísať... Recept je výsledkom mojej nespavosti...

3-4
porcie

Postup

  1. Skontrolujeme, čo máme v komore...
  2. Zo stehien odstránime kožu, prebytočný tuk a vykostíme ich. Oddelíme hornú časť stehien od dolnej, hornú prekrojíme napoly, z dolnej vytiahneme šľachy.
  3. Mäso naložíme asi na 2 hodiny do marinády, ktorú si pripravíme z citrónovej šťavy, prelisovaného cesnaku a oleja - zmiešala som 2 pl olivového oleja a 2 pl oleja z nakladaných sušených paradajok.
  4. Posypeme paprikou, premiešame a dáme do chladničky.
  5. Po 2 hodinách vložíme odležané mäso aj s marinádou na rozpálenú panvicu a na strednej teplote opekáme, vlastne skôr dusíme odkryté 15-20 minút, pričom nezabúdame miešať.
  6. Sušené paradajky prekrojíme napoly a pridáme k mäsu, rovnako ako hustú smotanu.
  7. Všetko spolu krátko povaríme, aby sa šťava zahustila.
  8. K citrónovému kuriatku som uvarila ryžu bez tuku, jednoducho som ju nasypala do hrnca s väčším množstvom vriacej vody, varila 13 minút scedila, premyla studenou vodou a nechala odkvapkať na site. Na tanieri som pridala listy ľadového šalátu trochu pokvapkané citrónom a prizdobila bazalkou. Dodatočne mi napadlo posekať lístky bazalky nadrobno a kuriatko ňou posypať.