Foto: aszabka
Urobila som lemon curd podľa receptu od Janger, nakoľko sme mali chuť na osviežujúci koláčik. Bol až príliš osviežujúci, nedala som do neho totiž Zobraziť celý popisUrobila som lemon curd podľa receptu od Janger, nakoľko sme mali chuť na osviežujúci koláčik. Bol až príliš osviežujúci, nedala som do neho totiž 200 g cukru, ale iba 100, no šľahačka navrchu zjemnila tú kyslosť.
porcií
Postup
-
1
Uvaríme si lemon curd podľa Janger, alebo podľa svojho výberu. Necháme ho vychladiť a primiešame do neho kyslú smotanu a tvaroh. Podľa chuti oslaďte, alebo i nie, ja som viac nesladila.
- 2
Upečieme si piškótové cesto. Ja mám malý šikovný plech s vnútornými rozmermi 20x24cm. Kým sa cesto pečie, zalejeme želatínu vodou, tými 120ml a necháme 10 minút postáť, potom ju trochu ohrejeme a prilejeme do citrónovo tvarohového krému. Ja ho potom dávam do chladničky trochu stuhnúť a chvíľami ho premiešavam. Keď má trochu pevnejšiu konzistenciu, navrstvíme ho na koláčik, zarovnáme. Vyšľaháme si šľahačku podľa návodu, mala som šľahačku v prášku, no môže byť akákoľvek.
- 3
Citrónové kocky boli osviežujúce, no keď som varila lemon curd, neprepasírovala som ho potom a ostali v ňom kúsky citrónovej kôry, čo môže, ale nemusí vadiť. Mne nevadili..Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu