Citrónové kocky

Autor receptu: aszabka

Urobila som lemon curd podľa receptu od Janger, nakoľko sme mali chuť na osviežujúci koláčik. Bol až príliš osviežujúci, nedala som do neho totiž 200 g cukru, ale iba 100, no šľahačka navrchu zjemnila tú kyslosť.

8 kociek
porcií

Postup

  1. Uvaríme si lemon curd podľa Janger, alebo podľa svojho výberu. Necháme ho vychladiť a primiešame do neho kyslú smotanu a tvaroh. Podľa chuti oslaďte, alebo i nie, ja som viac nesladila.
  2. Upečieme si piškótové cesto. Ja mám malý šikovný plech s vnútornými rozmermi 20x24cm. Kým sa cesto pečie, zalejeme želatínu vodou, tými 120ml a necháme 10 minút postáť, potom ju trochu ohrejeme a prilejeme do citrónovo tvarohového krému. Ja ho potom dávam do chladničky trochu stuhnúť a chvíľami ho premiešavam. Keď má trochu pevnejšiu konzistenciu, navrstvíme ho na koláčik, zarovnáme. Vyšľaháme si šľahačku podľa návodu, mala som šľahačku v prášku, no môže byť akákoľvek.
  3. Citrónové kocky boli osviežujúce, no keď som varila lemon curd, neprepasírovala som ho potom a ostali v ňom kúsky citrónovej kôry, čo môže, ale nemusí vadiť. Mne nevadili..Dobrú chuť :)