Citrónové a škoricové sušienky
Foto: danda3
Po dlhšej dobe pridávam recept na výborné, nezlepované krehké pečivo, vhodné aj ku káve aj k čaju alebo len tak.
príprava
na 160 °C
Suroviny
Citrónové: | |
240 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 - 150 g |
|
1 ks |
|
1/2 bal. |
|
1 ks (šťava aj kôra) |
|
1 - 2 PL |
|
Škoricové: | |
240 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1/2 bal |
|
1 - 2 KL |
|
1 - 2 PL |
|
Postup
-
1
Suroviny na jednotlivé sušienky zmiešame, podľa potreby pridávame jogurt, tej citrónovej šťavy môže byť viac, budú fajn kyselkavé. Múka môže byť aj hladká špaldová. Necháme cca 2 hodiny odpočinúť. Vyvaľkáme na cca 5 mm, nebudú sa zlepovať, tým pádom môžu byť hrubšie, tenké sú veľmi krehké.
-
2
Vykrajujeme ľubovoľné tvary, keďže je jeseň, skúsila som aktuálnu formičku. Dáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme na 160 °C na ventilátore cca 8 minút, treba odsledovať, aby nestmavli.
-
3
Po vytiahnutí z rúry ich ešte necháme na plechu, pretože by sa polámali, sú veľmi krehké.
Ďakujem, špaldovú môžeš dať miesto hladkej, ale škrob by som nechala, vďaka nemu sú také krehké a jemné.
Ďakujem Ti veľmi pekne.
Vďaka za odpoveď :)
Ďakujem Ti veľmi pekne.
Ahoj, tento týždeň som piekla opäť a tak Tí môžem napísať, že na jednu dávku potrebuješ 4 plechy.
Aj tvoje sú prekrásne ;-)
Ahoj, sú trvanlivé, vydržia, kým sa nezjedia. Mám ich v krabičke hore na linke.
Super, že si vyskúšala, krásne formičky.
Ďakujem Ti, misky som dostala od brata, sú na olivy, ale poslúžili svojmu účelu. Ešte je k nim košík.
Super, tak dúfam, že sa vydaria a budú chutiť. Ďakujem za vyskúšanie.
Super, ďakujem za foto aj za vyskúšanie.
Ahoj, pravdepodobne bolo riedke cesto, podľa potreby treba dať múku, nemá byť ani riedke ani husté, to by sa zle vaľkalo. Každá múka je iná.
Ahoj, som rada, že si vyskúšala, krásne formičky. Akurát ich mám zamiesené a idem piecť na oslavu, uvidím, akú formičku použijem.
Ďakujem Ti veľmi pekne.