Citrónové a orieškovo-kakaové muffiny v štýle cupcakes

mandarin999 - fotkamandarin999, 23. marca 2016

S receptami na muffiny a cupcakes akoby sa vrece roztrhlo. Receptov existuje mnoho a vždy sa dá experimentovať, skúšať rôzne kombinácie, spájať rôzne chute. Zobraziť celý popisS receptami na muffiny a cupcakes akoby sa vrece roztrhlo. Receptov existuje mnoho a vždy sa dá experimentovať, skúšať rôzne kombinácie, spájať rôzne chute. Blíži sa veľká noc a mnoho nápadov na veľkonočné koláčiky. Tie moje nie sú typické veľkonočné, ale za to sú pestré a chutné. Tento recept som robila už dávnejšie a ak sa pýtate prečo som zvolila muffinové cesto a nie cesto na cupcakes, tak nevedno. Možno som nemala prísady, možno som chcela experimentovať, no každopádne chutili výborne.

20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
250 g
2 ks
pol bal
200 ml
50 ml
100 g
50 g
štipka
2 ks
Kakaová plnka:
500 ml
250 g
podľa chuti
100 g
3 PL
Citrónová plnka:
250 g
podľa chuti
z 1 citróna
z 1 citróna
1 ks
Ostatné:
4 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme cesto. Dávka je na 12 muffinov klasického rozmeru. Pre 2 druhy muffinov som robila 2 dávky cesta, pričom jedno bolo klasické biele s vanilkou a druhé kakaové. Princíp: sypké suroviny zmiešame zvlášť, tekuté zvlášť. Nakoniec obe zmesi premiešame spolu. Pri kakaovom ceste si rozpustím nad parou čokoládu s kokosovým olejom, pridám kakao a takto pripravené miešam s ostatnými tekutými surovinami. Pri vanilkovom ceste vynechávame čokoládu, kakao, kokosový olej a pridávame vanilku z vanilkových luskov a cca 2 hrste sušených brusníc. Do formičiek uložíme muffinové košíčky a formičky plníme cca do 3/4. Pečieme pri teplote 180 stupňov, cca 20 - 25 minút.

  2. 2

    Pripravíme si kakaovú plnku, s ktorou neskôr zdobíme kakaové muffiny. Vyšľaháme si šľahačku, postupne do nej zašľaháme mascarpone. Čokoládu si rozpustíme nad parou s trochou kokosového oleja, s pridaním kakaa a takúto zmes zašľaháme do šľahačkovej zmesi. Pridáme cukor podľa chuti. Krémom nazdobíme už vychladnuté muffiny a posypeme nasekanými lieskovcami, prípadne kúskami čokolády.

  3. 3

    Citrónovou plnkou sa budú plniť vanilkové muffiny. Zmiešame všetky ingrediencie na citrónovú plnku a dochutíme podľa našej chuti. Do upečených cupcakes nožíkom urobíme dierku a spravíme priestor pre krém, ktorý pomocou cukrárskeho vrecúška natlačíme do muffín.

  4. 4

    Poslednou etapou je vyšľahanie vaječných bielkov s cukrom a navrstvenie tejto zmesi na vanilkové muffiny. Takto pripravené muffiny dáme ešte zapiecť na pár minút do rúry, kým sneh nezhnedne. Nakoniec dozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia