Foto: bambulkaaa
Viem že na bábovku je tu receptov až až no táto je veľmi jemná a chuťovo hmmm mňam ako obláčik mne strašne pripomína bábovku Zobraziť celý popisViem že na bábovku je tu receptov až až no táto je veľmi jemná a chuťovo hmmm mňam ako obláčik mne strašne pripomína bábovku ktorú som si kupovala cez strednú školu počaš praxe v predajni pečiva ešte za éry komunistov a mne strašne chutila no teraz už takej niet ako všetko dobré z tej doby...
Postup
-
1
V miske si vyšľaháme do penista žĺtky,pr.cukor, vanil.cukor, olej pridáme si citr.šťavu a kôru a postupne si pridávame mlieko. Z bielkov a štipkou soli si vyšľaháme sneh. Bábovkovú formu si vymastíme olejom a vysypeme múkou (minule som formu vymazala maslom a vysypala kokosom je to veľmi dobré no teraz som nemala kokos tak som dala len múku)
-
2
Múku si zmiešame s pr.do pečiva a pudingom, ručne vareškou si múku zamiešame do žĺtkovej hmoty a na záver sneh z bielkov.
-
3
Cesto si rovnomerne vylejeme do formy a dáme piecť do rúry na 200°C na 15 minút ja som si potom rúru stiahla na polovicu a piekla som ešte 30 minút. Či už je bábovka upečená som ja skúsila špajdlou keď mi na nej neostávalo cesto bola upečená.
-
4
Keď máme bábovku upečenú necháme si ju troška vychladnúť potom si ju nožíkom okolo formy uvoľníme a vyklopíme si ju na tácku posypeme pr. cukrom a necháme úplne vychladnúť nakrájame a máme jemnučkú maškrtu k nedeľnej káve hotovú :)
-
5
A ja som ešte robila prvý krát orechové rezy ktoré robievala moja starká z dolnej zeme a ona ich mala veľmi dobré tak dúfam že aj tie moje budú chutiť pridala som do cesta aj troška ml.zázvoru tak som sama zvedavá aké budú :) Sú veľmi dobré teraz som ich koštovala ;)
varecha.pravda.sk/recepty/jemna-citronova-babovka-fotorec...