Citrónová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: bambulkaaa

Viem že na bábovku je tu receptov až až no táto je veľmi jemná a chuťovo hmmm mňam ako obláčik mne strašne pripomína bábovku ktorú som si kupovala cez strednú školu počaš praxe v predajni pečiva ešte za éry komunistov a mne strašne chutila no teraz už takej niet ako všetko dobré z tej doby...

Postup

  1. V miske si vyšľaháme do penista žĺtky,pr.cukor, vanil.cukor, olej pridáme si citr.šťavu a kôru a postupne si pridávame mlieko. Z bielkov a štipkou soli si vyšľaháme sneh. Bábovkovú formu si vymastíme olejom a vysypeme múkou (minule som formu vymazala maslom a vysypala kokosom je to veľmi dobré no teraz som nemala kokos tak som dala len múku)
  2. Múku si zmiešame s pr.do pečiva a pudingom, ručne vareškou si múku zamiešame do žĺtkovej hmoty a na záver sneh z bielkov.
  3. Cesto si rovnomerne vylejeme do formy a dáme piecť do rúry na 200°C na 15 minút ja som si potom rúru stiahla na polovicu a piekla som ešte 30 minút. Či už je bábovka upečená som ja skúsila špajdlou keď mi na nej neostávalo cesto bola upečená.
  4. Keď máme bábovku upečenú necháme si ju troška vychladnúť potom si ju nožíkom okolo formy uvoľníme a vyklopíme si ju na tácku posypeme pr. cukrom a necháme úplne vychladnúť nakrájame a máme jemnučkú maškrtu k nedeľnej káve hotovú :)
  5. A ja som ešte robila prvý krát orechové rezy ktoré robievala moja starká z dolnej zeme a ona ich mala veľmi dobré tak dúfam že aj tie moje budú chutiť pridala som do cesta aj troška ml.zázvoru tak som sama zvedavá aké budú :) Sú veľmi dobré teraz som ich koštovala ;)