Cisárske palacinky
Autor receptu: editamarkos
Je tomu viac rokov, čo som sledovala historickú reláciu o pôvode sladkostí ako bábovka, trhance a palacinky. Rakúsky cisár a uhorský kráľ František Jozef I. (1830-1916) ich zbožňoval. Stačila som len rýchlo napísať recept na cisárske palacinky, ktoré sa mi veľmi osvedčili.
30 porcií |
10 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Z múky, mlieka a vajec so štipkou soli vymiešame hladké palacinkové cesto, ktoré necháme trošku stáť, a upečieme palacinky. Už upečené necháme v teple.
- Plnku pripravíme tak, že vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielka. Všetky prísady okrem bielok zmiešame dokopy. Z bielkov vyšľaháme sneh a nakoniec primiešame do plnky.
- Palacinky naplníme tvarohovou plnkou, stočíme a uložíme na maslom vymastenú zapekaciu misu tak, aby plnka na koncoch nevytiekla. Takto uložené palacinky tiež natrieme roztopeným maslom a asi 20 minút pečieme v rúre na 180°C.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.