Mandľové sušienky

Chrumkavé čipkované sušienky

Autor receptu: redakcia

20 ks
porcií
40 minút
príprava
8-10 minút
na 175 °C

Postup

  1. V panvici s hrubým dnom na miernom ohni za stáleho miešania rozpustíme maslo. K rozpustenému maslu vmiešame metličkou cukor, hladkú múku a štipku soli. Keď sa cukor úplne rozpustí, cesto svojím vzhľadom pripomína majonézu a maslo sa neoddeľuje, vmiešame mandľovú múku a mlieko. Stiahneme z ohňa, vmiešame nastrúhanú pomarančovú kôru a necháme 5 minút chladnúť.
  2. Plech vystelieme papierom na pečenie. Čiastočne vychladenú hmotu naberáme maslom vymastenou lyžičkou a kladieme na plech. Medzi jednotlivými sušienkami nechávame rozostup 7–8 cm.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 8–10 minút. V polovici pečenia plech otočíme.
  4. Pri pečení sušienok sledujeme, aby sa nespálili, ak sa rozliali do nepravidelného tvaru, môžeme ich ešte počas pečenia upraviť nožom.
  5. Upečené sušienky stiahneme spolu s papierom z horúceho plechu a necháme úplne vychladnúť.