Čína podľa mojej chuti

miloss2 - fotkamiloss2, 4. mája 2011
Čína podľa mojej chuti
Foto: miloss2

Mám rád čínu,tak si ju pripravím rýchlo a podľa mojej chuti.

4
porcie
10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
400 g
200 g
150 g kozervovane
2  PL
2 PL
2 PL
2 KL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na kocky a polejeme sojovou omáčkou,dáme piesť na olivový olej 5 minút na prudko.Potom pridáme čili omáčku,wok klasik,bambusové výhonky a dusíme 5 minút. Solamil rozmiešame v deci vody,vlejeme na mäso so zeleninou a podusíme ešte 2 minúty.

    Čína podľa mojej chuti - obrázok 1
  2. 2

    čínske rezance uvaríme podľa návodu a necháme odtiecť.Potom ich opečieme na troche oleja na panvici.Môžeme pridať trochu nastrúhanej mrkvy a rozšlahaný žľtok.

  3. 3

    Na tanier dáme rezance a navrch mäso so zeleninou.

Diskusia k receptu

halina
mňam, podobné robím aj ja, pozri pod moje recepty...
elian44
Aj ja robím podobné, akurát pridávam sójovku a používam zeleninu Findus Thajský wok, tam jezeleninka tak najemno nakrájaná. Je to fakt prudko jedlé:)
tetuska
také jedlá mám najradšej, výborné sú aj s rezancami čínskymi...
marienka44
@Miloss2 ,co je to Wok klasik? Ja to nepoznam, ale podla vzhladu asi nejaka zelenina, ktoru spominas v postupe. Ale rozpise nevidim ziadnu zeleninu. Mam pravdu? Kde to dostat kupit? Bambusove klicky obsahuju enzymy, ktore sa ale zahriatim nad 54 stupnov nicia. Ja by som ich pridala az po uvarení.
evanaaa
Findus má viac druhov zeleniny a Wok-ov asi 3-4 druhy. Práve teraz je akcia asi na tri Woky, tak som si kúpila Thajský a čínsky, niekedy spravím. Marienka, asi chodíš málo po obchodoch a marketoch, keď sa pýtaš na veľa takých, už bežne " normálnych potravín a surovín. Wok je mraz. zelenina a majú ju skoro všade v mraziacom boxe.
Ja tiež robievam podobné kombinácie, je to rýchle a chutné, aj keď niekto zatracuje mrazené výrobky, nezoženiem vždy to, čo je v tých ázijských.
evanaaa
Marienka, neviem, či tie bambus. klíčky a výhonky nie sú jedno, ale tie výhonky by podľa mňa boli tvrdé, ak by sa napovarili, aj potom sú ešte chrumkavé, nezmäknú úplne.
evanaaa
A ešte - v rozpise tá zelenina je - Wok klasik, možno by to tam malo byť pripísané, že je to mraz. zelenina. Ale hádam to vedia tí, čo podobné varia.Miloss2, prepáč, že odpovedám miesto teba.
miloss2
Ďakujem vám všetkým za komentáre.Ešte k tým bambusovým výhonkom,sú tvrdšie aj keď sa podusia,ale ja ich mám rád aj rovno z konzervy.