Cigánske zemiaky

martinko550 - bez fotkymartinko550, 24. mája 2012

skvele chutne,a najme richle na pripravu ,,,,vecsinou ich pripravuju romovia strednej a menej strednej vrstvy

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

 1.kg
1 az 2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    zemiaky ošupeme apokrajame na polky alebo aj na štvrte,umyjeme vovode a povarime do meka,

  2. 2

    na druhej panvici vylejeme cca.deci oleja a pridame pokrajanu cibulu.Pražime ju do zlatista

  3. 3

    Uvarene zemiaky precidime a vlozime do hrca,pridame nane vysmazenu cibulu (aj s olejom),posolime podla chuti,podava sa ktomu kysle mlieko ,,,,dobru chut

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
mamatata2, - pekný komentár : ) K receptu - v jednoduchosti je krása. Škoda tej gramatiky : ) , ale berem to tak, že v rýchlosti sa i to stáva.
Kedysi dávno som čítala, že kombinácia kyslé mlieko a varené zemiaky je mimoriadne zdraviu prospešná. Ako deti sme to mávali na večeru veľmi často, dnes už pomenej, ale asi práve cez víkend to napravím:)
Tak toto sa u nás pripravuje už roky rokúce, len sme nevedeli, že sú cigánske a namiesto oleja dávame maslo, príp. bravčovú masť...
Tak ako pise "pacik". Uz sa neviem dockat novych zemiakov. S poprazenou cibulou a kyslym mliekom je to pre mna lepsie ako masko. No tie nove zemiaky zo supermarketov nemusim.
U nás sú na stole aspoň raz do týždňa...:-) V jari posypané petržlenovou vňaťkou. Občas namiesto oleja použijem domácu masť, no a to je o inej chuti...:-)
robím aj já tieto zemiaky ale voláme ich trepané lebo keď tam vylejem cibulku nemiešam ale trepem z hrncom kým sa spojí cibulka zo zemiakmi ( prestanú sa hýbať :) )
Takto som mala rada zemiaky staré, ale chutia mi aj uvarené v šupke, ošúpané, pokrájané . Cibuľku si dáme popražiť na masť a na ňu potom hodíme zemiaky, ktoré opekáme. Len tieto sú vhodné skôr ako príloha k äsu.

Pridaj komentár k receptu: