Cícerovo-vaječná nátierka fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 18. augusta 2015

Prečítala som si už veľa receptov na cícerovú nátierku. Vždy som sa odhodlávala k jej príprave, až som dnes úplne spontánne skombinovala túto, ktorú Zobraziť celý popisPrečítala som si už veľa receptov na cícerovú nátierku. Vždy som sa odhodlávala k jej príprave, až som dnes úplne spontánne skombinovala túto, ktorú vám predstavujem.

8 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (alebo uvarený)
3 ks uvarené na tvrdo
30 g
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Dá sa povedať, že vznik mnohých receptov je podmienený obsahom chladničky. Tu kúsok toho, tam hentoho, kadečo pootvárané...kým nám slúži fantázia a chuť vymýšľať, skombinujeme celkom dobre, čo by nás inokedy nenapadlo. Táto nátierka nepatrí medzi extravagantné, je úplne obyčajná ale zato veľmi chutná. Začala som uvarením troch vajíčok na tvrdo. Po vychadnutí som ich rozkrojila, bielka som dala nabok, žĺtka som vložila do elektrického sekáčika spolu s kúskom masla. Pre šťavnatú zeleninovú chuť som pridala kúsok šalátovej uhorky a žltej mäsitej papriky.

    Cícerovo-vaječná nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prisypala som cícer z konzervy, ktorú som mala otvorenú.

    Cícerovo-vaječná nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ochutila som soľou, lyžičkou horčice a lyžičkou hustého paradajkového pyré z tuby. Zmes som premixovala do hladka. Použiť sa môže aj ponorný mixér. Odložené vaječné bielka som nastrúhala nahrubo, chcela som mať v nátierke aj hrubšiu štruktúru. Všetko som zmiešala a ešte dochutila čiernym mletým korením. Hodili by sa aj nejaké čerstvé bylinky, momentálne nemám žiadne.

    Cícerovo-vaječná nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nátierku som robila na zajtrajšie raňajky, ale už z nej dosť ubudlo. Ochutnávka jednohubiek prebehla v prítomnosti manžela. Podotkol, že "je to zdravé a ešte aj dobré". To je asi dosť udivujúce niekedy:-)

    Cícerovo-vaječná nátierka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

dvorka
Tak toto musím vyskúšať aj ja. Tiež sa na ňu chystám už dlhý čas.
katka78
Cícer mám veľmi rada a nátierka z neho je super. Aj tvoja by mi určite chutila. Dala by som si ju pokojne hneď teraz na "raňajky."
elalea
....cicerova teraz fici,hlavne z Alfa Bio.... ;-D..to som len tak "odveci" trepol.hadam som teba a ani tvoj vynikajuci recept neurazil...vyskusam *5. ;-)
kukulienka71
@dvorka , @katka78 , @micanela , ďakujem vám za nahliadnutie, budem rada, ak aj po vyskúšaní ohodnotíte recept, dúfam, že bude chutiť.
@elalea , ty si vtipkár;-) ja poznám len označenie Alfa samec:-) Že čo je Alfa-bio som sa musela pozrieť...ale nekupujem ich výrobky, tak jasne, že ich nepoznám. Ďakujem aj tebe.
1x jankad
elalea
...@kuku... asi si mimo Sk,nepostrehla si aktualnu kauzu,nejaky chalan sa priotravil pravdepodobne z cicerovej pomazanky menovaneho vyrobcu a je na tom dost zle zdravotne.to len pre upresnenie a info pre teba... pekny zvysok dna prajem;-)
xaloc
fajn Rcp....to "Elalea" nešírme dopredu paniku, otrava botoxom sa potvrdila, ale zatiaľ stále nie z inkriminovanej nátierky, hotového výrobku, ...Kukulienkina cícerová konzerva vypadá OK....a nátierka tiež : -))

keď už dotyčného rodina potvrdila "nafúknuté "črievko výrobku...no asi na zamyslenie...č to "papať" alebo ďalej spracovať...toť vsjo



elalea
....@xaloc... poprosim ta,precitaj si este raz moj koment podrobne,a vsimni si slovicko "pravdepodobne"...toť vsjo...;-)pekny vecer prajem
kukulienka71
naozaj som tú správu nezaregistrovala, je mi to ľúto, dúfam, že sa z toho dostane.Treba si dávať pozor na to, čo konzumujeme. Pekný večer!
jozka2
Doma robena pomazanka a z obchodu je rozdiel.Zrejme s tvojej kukuc nehrozi priotravenie lebo je fungul cerstva.Zaiste ju vyskusam,len si prisposobim ingr.podla mojho cteneho zaludka,ale napad je vyborny.Strasne milujem Humus,ale teraz nemozem.Musim pockat.
jankad
určite vyskúšam , vyzerá to super, vďaka za inšpiráciu
martamm
Nátierky zásadne robím doma a určite spravím aj túto Tvoju, vďaka za inšpiráciu :)
martamm
Nátierky zásadne robím doma a určite spravím aj túto Tvoju, vďaka za inšpiráciu :)
zuzkacho
Ja keď robím cícerovú pomázanku tak vždy musím dať tahini pastu, ale cícer je veľmi zdravý tak skúsim aj túto s vajíčkom, veľmi dobre vyzerá...mimochodom ako všetko od milá kukulienka@
bianka2013
...bude konzistencia dobra aj ked vynecham uhorku a papriku? momentalne nemam ziadne z toho v chladnicke :-( zato na cicerovu pomazanku mam strasnu chut ;-)
kecemis
Dakujem. Mali sme navstevu tak len tak na narychlo. podaval som s jablkovym chutney. Chutilo ako aj na ranajky s cesnakovou hriankou.


cesminaz
Neviem ako je to mozné,ale tento recept mi unikol :-) Pomazanka sa mi veeelmi páči a keby som mala doma teraz cícer,tak ju užaj vyskúšam.Takze ked niektorý den kúpim,ozvem sa ti milá @Kuku že ako nám chutí ;-P Pozdravujem!
cesminaz
Milá @Kukulienka ,ako som slúbila,som nátierku vyskúšala.Mali sme ju cez víkend na ranajky.Robila som ju hned z trojitej dávky :-) Nátierka nám chutila,aj ked som práve zistila,ze som zabudla dat paradajkové pyré :-)) A uhorku som tiez vynechala,dala som len papriku.Este raz vdaka za recept a pozdravujem!


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia