Cícerovo-špenátová praženica (fotorecept)

Autor receptu: tiginko

Ak máte radi chuť cícera, možno sa vám zapáči aj v takejto verzii. Nápad vznikol, keď som nad dvomi základnými ingredienciami rozmýšľala, čo na ľahký a rýchly obed.

2-3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Umytý špenát v sítku obaríme horúcou vodou z varnej kanvice a necháme vychladnúť.
  2. Cícer vložíme do mixéra/procesora, pridáme nakrájanú cibuľku aj s vňaťou (mne sa minula, takže som použila 1 malú starú cibuľu), cesnak podľa svojej chuti, po polievkovej lyžici vody a kvalitného oleja, u mňa tentoraz za studena lisovaný BIO repkový. Dôkladne rozmixujeme.
  3. Ku koncu mixovania som vhodila za pol hrste lístkov čerstvého oregána.
  4. Pridáme vychladnutý špenát, rozmrvený balkánsky syr, 2 vajíčka, posypeme čerstvo namletým korením. Ja som pridala aj chilli vločky (nemusia byť) a nesolila som, podľa mňa stačí slanosť syra. Krátko mixujeme.
  5. Na horúcu panvicu dáme trochu masti alebo oleja a z hmoty necháme počas miešania stuhnúť praženicu.
  6. S pečivom alebo chlebíkom a zeleninou výborná záležitosť na ľahký obed alebo večeru. Ak zostane, nechajte ju vychladnúť a môže sa použiť ako nátierka. U mňa boli doplnkom výborné žemličky od @imelie http://varecha.pravda.sk/recepty/rychle-chlebove-zemle/51195-recept.html