Cibuľový chlieb

Autor receptu: piczur

50 - 55 minút
na 190° °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si prichystám cibuľu. Osmažím si ju na oleji s 1 PL kryštálového cukru do krásnej hnedej farby. Nechám vychladiť.
  2. Medzitým si droždie zalejem teplou vodou, rozmiešam. Múku dám do misy, prilejem droždie, trochu premiešam, pridám soľ, rascu a usmaženú cibuľku. Vypracujem polotuhé cesto (podľa potreby prilejem teplú vodu). Cesto nechám vykysnúť.
  3. Formu na chlieb vysypem múkou a vložím cesto. Zatiaľ nechám kysnúť, kým sa zohrieva rúra. Rúru si rozohrejem na 190°C a chlieb pečiem cca 50 - 55 minút. Upečený chlieb vyberiem s rúry a hneď potriem studenou vodou a potom už len čakám kým vychladne. Dobrú chuť.