Chutné kapustovo-mrkvové rolky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. marca 2013

Veľmi chutné rolky, ktoré robievam iba tak na zajedanie po dobrej polievke...môžu sa urobiť aj na sladko, pridaním sladkých surovín do dusenej kapusty...ja som Zobraziť celý popisVeľmi chutné rolky, ktoré robievam iba tak na zajedanie po dobrej polievke...môžu sa urobiť aj na sladko, pridaním sladkých surovín do dusenej kapusty...ja som ich robila na slano...

11
porcií
60 minút
príprava
35+30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
280 g
125 ml
štipka
1,5 dl
plnka:
2-3 poháre
1
1
1/2 PL
štipka
na vrch:




Postup

  1. 1

    Najprv som si očistila hlávkovú kapustu a mrkvu, postrúhala som ju na robote...je lepšie, keď je pokrájaná na drobno...mrkvu strúham na pásy, aby sa v kapuste nestratila a zdobila plnku..

    Chutné kapustovo-mrkvové rolky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravila som si do rajnice pol lyžice oleja, pokrájala cibuľu na drobno, spenila na oleji a pridala som k nej nastrúhanú kapustu s mrkvou..

    Chutné kapustovo-mrkvové rolky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    keď sa chvíľku podusila, pridala som k nej, soľ, mleté čierne korenie a podliala som ju troškou vody...zakryla pokrievkou a dusila do mäkka...voda sa musí úplne odpariť...

    Chutné kapustovo-mrkvové rolky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    udusenú kapustu s mrkvou som vysypala na podložku, aby sa rýchlo vychladila...

    Chutné kapustovo-mrkvové rolky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pripravila som si cesto....do misy som preosiala hladkú múku, pridala štipku soli, 125ml.oleja a 1,5 dl vody...

    Chutné kapustovo-mrkvové rolky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    poriadne som vypracovala polotuhé cesto..nechala som ho odpočívať pol hodinu..

    Chutné kapustovo-mrkvové rolky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    cesto som vyvaľkala na veľký obdĺžnik...malo by vyjsť z tohto cesta 12 kusov...ja som urobila iba 11 kusov...s tým malým kusom cesta sa mi nechcelo hrať...cesto som pokrájala na rovnako veľké štvorce...môžte robiť aj menšie, ja robievam vždy takto veľké...do stredu cesta som dala šikmo plnku....

    Chutné kapustovo-mrkvové rolky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    rolujem tak, že začínam od rohu cesta a počas pretáčania, zahnem obidva rohy do stredu a zatočím tak, aby koniec rohu bol na spodku...aby sa cesto počas pečenia neotvorilo...takže cesto je úplne uzatvorené aj po bokoch...potrela som rozšľahaným vajcom a posypala rascou...posypať sa môže aj sezamom, alebo čo máte radi..

    Chutné kapustovo-mrkvové rolky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    trúbu som nechala vyhriať na 200st. a rolky sa piekli 30 min.

    Chutné kapustovo-mrkvové rolky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    úplne najchutnejšie a ja ich mám najradšej, kým sú teplé...rolky sú naše obľúbené jedlo a striedam ich raz na sladko, inokedy na slano...cesto je úplne krehučké a je v ňom veľa plnky, takže veľmi chutné a lacné... prajem vám dobrú chuť...

    Chutné kapustovo-mrkvové rolky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

danda3
Ja mám tiež radšej na slano, hoď sem jeden...☺
afataga
viem si predstavit s tym zajedat nejake dobre vinecko :-)
gordonko
aj slané môžem.... ,,moje,, ladviny si už zvykli a jazyku to chutí..... KK
ariela6
mnamka to sa mi pači slane možem vždy ukladam a skusim
cesminaz
Mnam,taketo prilohy k polievkam milujeme a robim ich doma tiez vseliake..mas ich pekne @isabella a ta rasca...perfektna kombinacia
starkamajka
Izabelka,chutný recept na maškrtu,ktorá je určite chutná.Rp je už v kk.Zdravím Ťa.
ywett
aj slané koláče máme radi, máš ich krásne :-)
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre a teší ma, že vás táto pochúťka zaujala.-)))
izabella929
Teším sa, že vás chuťovka k vínu zaujala...) je to skutočne fajné a krehučké cesto...plnka záleží iba od vás, či urobíte so škoricou, alebo s čiernym korením....ďakujem vám všetkým za vaše milé komentáre.-))
izabella929
@jamarlen..moja milá, cesto je univerzálne, čiže iba štipka soli ide do neho...a plnka? všetko presne takto ako som teraz robila, ale keď pridáš na olej pokrájanú cibuľu, nechaj chvíľku orestovať a pridaj hneď k cibuli 1 plnú lyžicu krištáľový cukor, nechaj skaramelizovať až potom pridaj pokrájanú kapustu s mrkvou...počas dusenia, pridávam škoricový cukor a osladím...soľ iba trošíčku, aby zvýraznila chuť cukru...škoricu treba pridať podľa chuti...tak takto robím na sladko a priznám sa, že na sladko je omnoho chutnejšia plnka...poprípade by si mohla pridať a perníkové korenie...nech sa vydarí.-)
jamarlen
tak, už som to pochopil. zbožňujem aj kapustníky, v ktorých je drvené čierne korenie, tak skúsime zajtra zaexperomentovať s najakou fazuľovicou.
príjemný víkend aj tebe, @izabella
frezia68
Vyskúšam presne podľa Teba slané,tie nám budú chutiť :-)
sracz
... pre mňa, prosím, k tým Tvojim rolkám, Hugácskam, aj za tanier jednopusiniek (?!jednohubiek!?) z domácich klobás! Ak náhodou nemáš "fogpiszkáló", narež čabajku na tanier a pridaj vidličku! Ďakujem, teraz som už spokojný! -:)))
izabella929
@sracz...nemala som s tým problém nakrájať k tomu aj jednohubky najsamlepšie domáce fajne vyúdené domáce klobásky...už skvele vyschli veru vyzerajú ako čabajky.-)))vykonám.-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia