Chutné kapustovo-mrkvové rolky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi chutné rolky, ktoré robievam iba tak na zajedanie po dobrej polievke...môžu sa urobiť aj na sladko, pridaním sladkých surovín do dusenej kapusty...ja som ich robila na slano...

11
porcií
60 minút
príprava
35+30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv som si očistila hlávkovú kapustu a mrkvu, postrúhala som ju na robote...je lepšie, keď je pokrájaná na drobno...mrkvu strúham na pásy, aby sa v kapuste nestratila a zdobila plnku..
  2. pripravila som si do rajnice pol lyžice oleja, pokrájala cibuľu na drobno, spenila na oleji a pridala som k nej nastrúhanú kapustu s mrkvou..
  3. keď sa chvíľku podusila, pridala som k nej, soľ, mleté čierne korenie a podliala som ju troškou vody...zakryla pokrievkou a dusila do mäkka...voda sa musí úplne odpariť...
  4. udusenú kapustu s mrkvou som vysypala na podložku, aby sa rýchlo vychladila...
  5. pripravila som si cesto....do misy som preosiala hladkú múku, pridala štipku soli, 125ml.oleja a 1,5 dl vody...
  6. poriadne som vypracovala polotuhé cesto..nechala som ho odpočívať pol hodinu..
  7. cesto som vyvaľkala na veľký obdĺžnik...malo by vyjsť z tohto cesta 12 kusov...ja som urobila iba 11 kusov...s tým malým kusom cesta sa mi nechcelo hrať...cesto som pokrájala na rovnako veľké štvorce...môžte robiť aj menšie, ja robievam vždy takto veľké...do stredu cesta som dala šikmo plnku....
  8. rolujem tak, že začínam od rohu cesta a počas pretáčania, zahnem obidva rohy do stredu a zatočím tak, aby koniec rohu bol na spodku...aby sa cesto počas pečenia neotvorilo...takže cesto je úplne uzatvorené aj po bokoch...potrela som rozšľahaným vajcom a posypala rascou...posypať sa môže aj sezamom, alebo čo máte radi..
  9. trúbu som nechala vyhriať na 200st. a rolky sa piekli 30 min.
  10. úplne najchutnejšie a ja ich mám najradšej, kým sú teplé...rolky sú naše obľúbené jedlo a striedam ich raz na sladko, inokedy na slano...cesto je úplne krehučké a je v ňom veľa plnky, takže veľmi chutné a lacné... prajem vám dobrú chuť...