Chutná nátierka z medvedieho cesnaku

siuuu - fotkasiuuu, 1. apríla 2021
Chutná nátierka z medvedieho cesnaku
Foto: siuuu

Na jar sa vždy teším na medvedí cesnak - síce ja nezbieram, ale dobrí ľudia na mňa vždy myslia a aj tento rok mám cesnak od kamarátky. A teda aj nátierka musí byť. Je to variabilná nátierka - každý si môže dochutiť podľa seba, aj množstvo surovín je voliteľné - podľa každého chute. Ja posúvam tak, ako ju robím ja (aj keď vždy je o kúsok iná - pretože pridám či uberiem to či ono).

10 minút
príprava

Suroviny

 čerstvý
 (neochutená)
 hustý
 (alebo Grana Padano)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava je veľmi jednoduchá - medvedí cesnak opláchneme, zľahka osušíme papierovou utierkou, pokrájame a spolu s čerstvým syrom rozmixujeme. Podľa chuti môžeme pridať na zjemnenie chuti kvapku olivového oleja, 1-2 lyžice jogurtu, trocha syra alebo ak chcete výraznejšiu cesnakovú chuť (pánska verzia) pár strúčikov cesnaku, ktoré pridáme hneď na začiatku a štipku chilli. Treba mať však na pamäti, že ak pridáte jogurt, bude potrebné nátierku čím skôr minúť. Na čerstvom chlebíku alebo nasucho opečených toastíkoch chutí nátierka výborne. Táto moja nátierka je taká "light" verzia - bez masla. Ale ak chcete, pokojne si maslo pridajte.

  2. 2

    Na foto je v kombinácii s rýchlym bylinkovým pestom, ktoré pripravujem tak, že v mažiariku spolu rozotriem čerstvé bylinky podľa chuti s olivovým olejom, pár orieškami, troškou syra (používam najemno strúhaný parmezán alebo syr Grana Padano), ochutím soľou a korením.

Diskusia k receptu

mariamka
vyborna je, dakujem za tip, robila som zo stecenej kyslej smotany, grana padano pridalo chut naviac, mnamka :-) krasne servirujete!
jozka2
Zaiste vyborna.Ja som kupila med.cesnak z Freshu tiez s lucinou ale pridala som este plesnovy syr Niva
2x siuuu a haji
staja
Výborný nápad na medvediu nátierku pridaný v správnom čase. Vyskúšam určite, zaujímavé.
2x siuuu a haji
siuuu
@mariamka (2.4.2021 13:55)

Som rada, že chutila. Je veľmi variabilná - aj aj robím raz tak, raz onak. A občas sa aj pekný styling podarí.
siuuu
@staja (4.4.2021 10:26)

Ďakujem za milý komentár. Rada robím zo sezónnych surovín - s prichádzajúcou jarou sa vždy teším na medvedí cesnak a zelenú špargľu.
1x staja
haji
Málem mi tento recept unikl. Velmi chutný a povedený servis, foto nemá chybu! Táto nátierka by se mi dnes velmi hodila, na čerstvý chlebík hmm
2x siuuu a staja