Nátierka

Chutná nátierka z medvedieho cesnaku

Autor receptu: siuuu

Na jar sa vždy teším na medvedí cesnak - síce ja nezbieram, ale dobrí ľudia na mňa vždy myslia a aj tento rok mám cesnak od kamarátky.* A teda aj nátierka musí byť. Je to variabilná nátierka - každý si môže dochutiť podľa seba, aj množstvo surovín je voliteľné - podľa každého chute. Ja posúvam tak, ako ju robím ja (aj keď vždy je o kúsok iná - pretože pridám či uberiem to či ono).

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Príprava je veľmi jednoduchá - medvedí cesnak opláchneme, zľahka osušíme papierovou utierkou, pokrájame a spolu s čerstvým syrom rozmixujeme. Podľa chuti môžeme pridať na zjemnenie chuti kvapku olivového oleja, 1-2 lyžice jogurtu, trocha syra alebo ak chcete výraznejšiu cesnakovú chuť (pánska verzia) pár strúčikov cesnaku, ktoré pridáme hneď na začiatku a štipku chilli. Treba mať však na pamäti, že ak pridáte jogurt, bude potrebné nátierku čím skôr minúť. Na čerstvom chlebíku alebo nasucho opečených toastíkoch chutí nátierka výborne. Táto moja nátierka je taká "light" verzia - bez masla. Ale ak chcete, pokojne si maslo pridajte.
  2. Na foto je v kombinácii s rýchlym bylinkovým pestom, ktoré pripravujem tak, že v mažiariku spolu rozotriem čerstvé bylinky podľa chuti s olivovým olejom, pár orieškami, troškou syra (používam najemno strúhaný parmezán alebo syr Grana Padano), ochutím soľou a korením.