Chutná krkovička s pečenými zemiakmi a hráškovým pyré

podravka - fotkapodravka, 2. marca 2017
Chutná krkovička s pečenými zemiakmi a hráškovým pyré
Foto: podravka

Komerčný recept
Keď počas pečenia potierate mäso štetcom z byliniek, vznikne tak obzvlášť lahodný pokrm. Podávanie spolu s pečenými zemiakmi a hráškovým pyré vytvorí perfektný kulinársky zážitok.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

800 g
200 g
4 ks
1 balenie
2 lyžice
60 g
niekoľko lístkov
1 vetvička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku posypeme Podravkou grill classic a dôkladne votrieme do mäsa. Mäso polejeme niekoľkými lyžicami oleja a necháme ho v chladničke asi 2 hodiny. Aspoň 35 minút pred pečením ho vyberieme a zahrejeme na izbovú teplotu.

  2. 2

    Počas tejto doby očistíme zemiaky, nakrájame ich na osminky a uvaríme v osolenej vode asi 7 minút. Potom ich scedíme a dáme na gril, dokým nebudú upečené.

  3. 3

    Hrach varíme vo vriacej vode asi 5 minút, scedíme ho, zľahka roztlačíme, pridáme maslo a mascarpone a dobre premiešame.

  4. 4

    Mäso pečieme na horúcom grile asi 7 minút z každej strany.

  5. 5

    Rozmarín a šalviové listy zviažeme dohromady, čím dostaneme štetec na potieranie mäsa. Občas potrieme mäso aj zvyšným maslom, dokým sa na povrchu vytvorí krusta.

  6. 6

    Hotové mäso podávame spolu s ugrilovanými zemiakmi a hráškovým pyré.

Diskusia k receptu

paeva
fajn recept, ale dúfam, že hrášok môžem použiť aj suchý. vyskúšam.
relaxx1
@paeva konkrétne na tento recept by som použila klasický hrasok ..buď (roz)mrazený alebo čerstvý ☺