Chtelnické fašiangové šišky

Autor receptu: nadasky

Tieto šišky robievala moja svokra, žiaden zázrak rýchle a chutné. Našim vnúčikom chutia, len sa tak zapráši po nich.

5
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 95 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka dat cukor a droždie nechat vybehnút kvások. Do vanglíka preosejeme múku, dáme žltka, soľ, cukor, olej a kvások a vymiesime cesto a nechame kysnút cca 30minút.
  2. Po vykysnutí dáme cesto na pomúčenú dosku a roztiahneme ho na hrúbku asi 2 cm. Povykrajujeme kolečka a dáme vysmážať do rozpáleneho oleja.
  3. Vyťahujeme na tanier na ktorom máme servitku ktorá stiahne olej. Posypeme práškovým cukrom alebo dáme lekvár, penu podla chuti.
  4. A dobrú chuť!!!