Chtelnické fašiangové šišky
Autor receptu: nadasky
Tieto šišky robievala moja svokra, žiaden zázrak rýchle a chutné. Našim vnúčikom chutia, len sa tak zapráši po nich.
5 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 95 °C |
Postup
- Do vlažného mlieka dat cukor a droždie nechat vybehnút kvások. Do vanglíka preosejeme múku, dáme žltka, soľ, cukor, olej a kvások a vymiesime cesto a nechame kysnút cca 30minút.
- Po vykysnutí dáme cesto na pomúčenú dosku a roztiahneme ho na hrúbku asi 2 cm. Povykrajujeme kolečka a dáme vysmážať do rozpáleneho oleja.
- Vyťahujeme na tanier na ktorom máme servitku ktorá stiahne olej. Posypeme práškovým cukrom alebo dáme lekvár, penu podla chuti.
- A dobrú chuť!!!