Chrumkavé paradajkové placky

Autor receptu: dominikakralovicova

Recept mám z nového septembrového čísla dobrého jedla, určite stojí za vyskúšanie, čo poviete ??

8
porcií
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kvások si pripravíme klasickým spôsobom a necháme nakysnúť. Hladkú a špaldovú múku zmiešame so soľou, provensálskymi bylinkami. Pridáme kvások, mlieko. Zamiesime na hladké cesto a necháme podkysnúť 45 minút.
  2. Nakysnuté cesto rozdelíme na 8 častí. Každú vytvarujeme na bochník a necháme 10 minút podkysnúť.
  3. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia. Bochníčky vyvaľkáme na tenké placky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Mne sa zmestili 4 placky na jeden veľký plech. Potrieme ich olivovým olejom a obložíme na tenko nakrájanou zeleninou. Plátky zeleniny potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme 12 minút. Placky sú veľmi chutné, cesto pri pečení nepodkysne, zostane tenké a na okrajoch chrumkavé. Po upečení som ich krájala na tenké pásiky, každú placku tak na tri časti .