Foto: dorisa
Recept som objavila v časopise z r.2008 na vianočné pečenie. Nakoľko mi zostali nejaké müsli a iné cereálie, použijem ich v tomto recepte. Mali Zobraziť celý popisRecept som objavila v časopise z r.2008 na vianočné pečenie. Nakoľko mi zostali nejaké müsli a iné cereálie, použijem ich v tomto recepte. Mali to byť koláčiky, ale naozaj tak ku mlieku, alebo čajíku .....a jesť lyžičkou.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na pečenie koláča.
-
2
Rúru vyhrejeme na 160 stupňov. Slivky, figy( ja som dala ďatle) a hrozienka nadrobno posekáme.
-
3
Maslo rozpustíme a zmiešame s 1PL cukru a 1PL horúcej vody. K tejto zmesi pridáme ovsené vločky( ja som dala 1/2 cereálnych škoricových vankušikov a 1/2 vločiek), škoricu, trstinový cukor a všetko dokladne premiešame.
-
4
Menšiu formu,alebo plech vystelieme papierom. Navrstvíme polovicu zmesi na plech. Potom navrstvíme ovocnú zmes zo sušeného ovocia a nahrubo nasekanými orechami.Na vrch rozotrieme zvyšné cesto, pritlačíme.
- 5
Plech vložíme do vyhriatej rúry a pri strednej teplote pečieme asi 2O minút, tak, aby vrch koláča nezhnedol( ku koncu pečenia koláč treba zakryt alobalom)
- 6
Po upečení koláč necháme mierne vychladnúť a možeme ho potom nakrájat na menšie kúsky velké 3 až 4cm.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
robievam ich často.Ďakujem za komentár.
dávno som nerobila........
@julica zmiešam s ostatnými surovinami a spojím s medom. Tak to celé roztriem na papier a upečiem, Ešte teplé pokrájam na tyčinky.