Chrumkavé müsli koláčiky (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Recept som objavila v časopise z r.2008 na vianočné pečenie. Nakoľko mi zostali nejaké müsli a iné cereálie, použijem ich v tomto recepte. Mali to byť koláčiky, ale naozaj tak ku mlieku, alebo čajíku .....a jesť lyžičkou.
12 porcií |
25 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na pečenie koláča.
- Rúru vyhrejeme na 160 stupňov. Slivky, figy( ja som dala ďatle) a hrozienka nadrobno posekáme.
- Maslo rozpustíme a zmiešame s 1PL cukru a 1PL horúcej vody. K tejto zmesi pridáme ovsené vločky( ja som dala 1/2 cereálnych škoricových vankušikov a 1/2 vločiek), škoricu, trstinový cukor a všetko dokladne premiešame.
- Menšiu formu,alebo plech vystelieme papierom. Navrstvíme polovicu zmesi na plech. Potom navrstvíme ovocnú zmes zo sušeného ovocia a nahrubo nasekanými orechami.Na vrch rozotrieme zvyšné cesto, pritlačíme.
- Plech vložíme do vyhriatej rúry a pri strednej teplote pečieme asi 2O minút, tak, aby vrch koláča nezhnedol( ku koncu pečenia koláč treba zakryt alobalom)
- Po upečení koláč necháme mierne vychladnúť a možeme ho potom nakrájat na menšie kúsky velké 3 až 4cm.