Chrumkavé müsli koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Recept som objavila v časopise z r.2008 na vianočné pečenie. Nakoľko mi zostali nejaké müsli a iné cereálie, použijem ich v tomto recepte. Mali to byť koláčiky, ale naozaj tak ku mlieku, alebo čajíku .....a jesť lyžičkou.

12
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na pečenie koláča.
  2. Rúru vyhrejeme na 160 stupňov. Slivky, figy( ja som dala ďatle) a hrozienka nadrobno posekáme.
  3. Maslo rozpustíme a zmiešame s 1PL cukru a 1PL horúcej vody. K tejto zmesi pridáme ovsené vločky( ja som dala 1/2 cereálnych škoricových vankušikov a 1/2 vločiek), škoricu, trstinový cukor a všetko dokladne premiešame.
  4. Menšiu formu,alebo plech vystelieme papierom. Navrstvíme polovicu zmesi na plech. Potom navrstvíme ovocnú zmes zo sušeného ovocia a nahrubo nasekanými orechami.Na vrch rozotrieme zvyšné cesto, pritlačíme.
  5. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pri strednej teplote pečieme asi 2O minút, tak, aby vrch koláča nezhnedol( ku koncu pečenia koláč treba zakryt alobalom)
  6. Po upečení koláč necháme mierne vychladnúť a možeme ho potom nakrájat na menšie kúsky velké 3 až 4cm.