Datľové makrónky fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 16. októbra 2010
Datľové makrónky  (fotorecept)
Foto: dorisa

Ešte, keď som pracovala , tak sme dostali na nejaký sviatok, knihu Vianočné recepty. Veľmi rada z nej pripravujem hlavne koláčiky. Zobraziť celý popisEšte, keď som pracovala , tak sme dostali na nejaký sviatok, knihu Vianočné recepty. Veľmi rada z nej pripravujem hlavne koláčiky. Teraz som ich chcela urobiť už skor, ale nikde nebolo dostať ďatle. Ale, už som ich dostala kúpiť a recept realizujem.

25
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g celé
250 g
125 g
100 g
2 ks
1 ks
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila suroviny.

    Datľové makrónky  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďatle odkvostkujeme a dáme s trochou vody zovrieť.

    Datľové makrónky  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Predvarené ďatle posekáme nadrobno.

    Datľové makrónky  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajcia, cukor , vanilkový cukor, vločky a prášok do pečiva zmiešame.

    Datľové makrónky  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme roztopené vychladnuté maslo a pokrájané ďatle. Dokonale spojíme do masy. Možeme nechat nejakých 10 minút vločky v tejto mase nabobtnať.

    Datľové makrónky  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dvomi lyžičkami kladieme kvopky zmesi na plech , ktorý sme vyložili papierom na pečenie.

    Datľové makrónky  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 15 minut.

    Datľové makrónky  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kto nemože vajce a tuk, dajú sa tieto makronky piecť aj bez týchto surovín, sú tiež výborné( a zdravšie) . Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

elisticka
@dorisa to musi byt mlsaninka:-))) musim narobit podla teba ak kupim datle ale myslim ze pred Vianocami bude dostat:-)))
vieraa
Super, ja robím makronky z kandizovaného ovocia a tiež sú velmi dobré
evanaaa
Datle už v predaji sú. Makronky mám rada, či v lastne mala som, kým som mohla sladké. A - Dorisa, spoja sa ,ak tam nebudú vajcia a ani tuk?
marianne69
@dorisa velmi mam rada recepty z ovsenych vlociek,vyskusam,ale mozem dat namiesto datli figy? mam ich radsej
dorisa
@evanaaa , spoja sa, ale treba ich predvarit,ako píšem, trochu len zo dve minuty v malinkom množstve vody a spolu potom vliat do vločiek, robila som aj tak,ked som mala protikandidovú dietu, vtedy ani maslo, ani vajcia som nejedla. @marianne69 , možeš aj figy, ale postupuj tak, že ich tiež trocha predvariš.
marijanka712
super receptík datle mám rada a pride rad na nich po sviatkoch ,vypydá to výborne Vlastička už pečieš?
dorisa
@marijanka172 , ešte len nepečené, ale aj to mi polovicu grilážiek zjedol:) môj stravník. Ďakujem za pochvalu.
marienka44
@Dorisa ,ja som dnes nieco podobne piekla z i-receptařa /elektronicka podoba televiznej relacie so Z. Podlahom/, ale tam to nazvali Marokánky a nie ako Ty Makronky. Makronky su predsa zo snehoveho cesta, velmi tazka priprava,dodrzanie vsetkych podmienok .
1x siuuu
ilusa
@dorisa potesila si ma,vcera som si ich upiekla,aby som nezobkala ostatne keksiky,ale nedala som cukor,ale med.Necakala som,ze budu take vyborne,tie datle tomu daju uzasnu chut a ozaj pridala som skoricu(ja ju pridavam vsade kde je to len trochu mozne)
dorisa
@ilusa , ja ich robievam podla nálady, aj ja niekedy pridám len med. Ďakujem za komentár, som rada ze ti chutia.
1x ilusa
siuuu
Pekný receptík a krásne koláčiky, ale ako píše @marienka44 toto sú marokánky a nie makrónky - ale podarili sa krásne ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia