Chlieb vo vajíčku fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 17. novembra 2010
Chlieb vo vajíčku (fotorecept)
Foto: dorisa

Jednoduché raňajky. Keď je doma starší chlebík, vždy siahnem po nich.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 krajíčkov
3 ks




Postup

  1. 1

    Rozšľahame si vajcia, pridáme soľ.

    Chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Chlieb postupne namáčame z oboch strán a vypážame na oleji. Možme podávať s kečupom.

    Chlieb vo vajíčku (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

evusik
chlebíky, ktoré nikdy nesklamú..... my im hovoríme bundáše :-)
dorisa
@evu šik, bunás kenír (neviem, ako sa to po madarsky píše)
havino
my si ich potierame syrokremom a potom kečup
zasterka
Dávno som nerobila, @dorisa ďakujem za pripomenutie, urobila si mi na ne veľkú chuť, máš ich krásne upečené mňam :-)
nbert
Ja si ich rad potriem s nadrobucko pokrajanou cibulkou zmiesanou s plnotucnou horcicou.
sonka1307
áno s cibuľkovou horčicou, prípadne paštékou alebo taveným syrom!!! Mňam!
alzbetka2
ja zas dávam tvrdý strúhaný syr na jednu stranu chleba /tú upečenú/, kým sa pečie druhá a ako príloha je paprika, paradajky, cibuľa...čo dom dal
evia
všetky nápady sú vynikajúce a spotrebuje sa aj starší chlieb, super, už aj smažím
bozidara
Často robím tento recept na rôzny spôsob , co dúm dal.Je to sýte,časovo nenáročné a chutné.A čo je dôležité nevyhadzujeme doma ani kúsok chleba.
morenajea
toto je výborná mňamka. ja chlieb dám do vajíčka, osmažím z oboch strán a potom ešte raz do vajíčka a znova osmažiť
1956
Ja tiež potieram syrokrémom a pokrájanou cibuľkou.Chlebíky ukladám jeden na druhý, čím cibuľka zmäkne a nie je taká ostrá a hlavne ťažká na žalúdok.
jezibabka1
mňam, robím:) a skúste si dať na bundaš kenir aj zemiakovú kašu, ak sa vám zvýši od obeda:)
duschko
Opakovanie, matka mudrosti ako sa hovori. Aj ked tento recept bol uz viackrat uverejneny, vzdy si ho rad pozriem a precitam aj diskusiu. Na juhu hovoria bundas, lebo to znamena bunda, kabat, kozuch a ozaj ten chlebik je zabaleny ako v bundicke, kozusku. Fotky su velmi pekne.
brituska
je dobré pridat trocha nastruhaného syra a mleté korenie-mnam
alena45
robím ich väčšinou na večeru, a stále ich mám veľmi rada. Bez zbytočných príloh. U nás dostať maďarský guľatý chlieb, čo predávajú na váhu, ak mi zoschne, je to fantázia vo vajci.
dorisa
Ďakujem vám, všetkým za komentáre, ja mám rada jednoduchú pripravu raňajok. Nemusia byť sýte,ale nikdy nevyjdem z domu, bez niečoho z žalúdku. Inšpitratívne nápady, ďakujem.
evusik
@dorisa a ja som sa čudovala, že prečo bundáše. Nikto mi nevedel vysvetliť prečo ich tak voláme až teraz som sa dozvedela, že to je z maďarčiny a znamená to bundu-kožúšok... vtipné :-)
dorisa
@evusik , ja som myslela, že je to jasné,podľa tvojho komentára, prepáč,bola by som ti to vysvetlila.
jeka
práve včera sme si to robili,mňamkové.
dusan522
cibulku osmažiť do zlatova, soľ,korenie a dať na chleba
babav
Vajickove topenicky ich volame u nas.Ja do vajicok pred
slahanim pridam 1 lyzicu mlieka na kazde vajce a okrem soli
aj cierne korenie .Chlebik necham nasiaknut a potom opekam,
su z nich naozajstne bundase;-)
1maria1
Ked potriete opečený chlieb malým množstvom tatarskej omáčky to nemá chybu.Je to asi zo všetkého najlepšie.
violetacamorova
Robím a sú chutné s kečupom ako je to na obrázku, ale už som do vajíčka pridala nastrúhaný syr a boli super.
sendyna
doporučujem aj jeho sladkú verziu..do vajíčka primiešať vanilkový cukor...chutí najmä deťom
damya
aj ja ho robievam casto-hlavne ked vystane "stary chlebik". pridavam do rozplundrovanych vajicok aj 2struciky pretlaceneho cesnaku. vyskusajte malu zmenu. su fakt chutne.
daisy01
Ešte šťastie že sú na nete recepty.. :D Mám len jedenásť rokov a doma som sa strašne nudila a tak som sa rozhodla že prvý krát v živote niečo ´´uvarím´´ (samozrejme puding a želatínu soom už varila) Tak idem urobiť pokus jak to dopadne..Nikto nieje doma a ja niesom hladnáá..Takže nwm kto to zje :D
dorisa
@daisy01 , posli, ja možem takýto chlebík kedykoľvek. Si zlata,moja vnučka ma 13 rokov a nevie nič navarit.
janulik158
konečne to niekto nazýva bundášom, bo som si myslela, že sme jediní.
U nás je to odjakživa bundaška, a už to používa celá rodina. Ja chlebík obalím celý vo vajíčku, a na hotový dám kečup a cibulku....mňam
alena45
A ešte - keď som bola pred 30 rokmi v Bulharsku, tak sa mi marí, že steak Paganini (tuším tak sa to volalo) podávali práve na takomto chlebe a obloha bola zelenina. Už som to niekoľkokrát spravila synovi niečo ako cigánsku a bol spokojný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia